De beste schrijnwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schrijnwerker Schrijnwerker kosten

Schrijnwerker kosten

Minimale kosten
€ 25
Gemiddelde kosten
€ 42
Maximale kosten
€ 60
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 34 - € 50

Wil je een schrijnwerker inschakelen en ben je benieuwd naar de kosten? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het inhuren van een schrijnwerker. We behandelen het uurloon van de schrijnwerker en hoe dit loon is opgebouwd, evenals de gemiddelde kosten van een volledig project. Daarnaast geven we advies over het kiezen van een goede schrijnwerker en delen we tips om geld te besparen.

Kosten van een schrijnwerker

Gemiddeld liggen de kosten voor een schrijnwerker tussen de € 25 en € 60 per uur. Het uurloon kan variëren afhankelijk van hoe ingewikkeld het werk is en hoe ervaren de schrijnwerker is. Het vergelijken van verschillende offertes is essentieel om de beste prijs te krijgen en kwalitatief schrijnwerk voor jouw project te krijgen.  

SchrijnwerkerGemiddelde prijzen
Beginnende schrijnwerker€ 25 - € 40 per uur
Ervaren schrijwerker€ 40 - € 60 per uur
Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Prijsopbouw: schrijnwerker kosten

Prijsopbouw van schrijnwerker kosten

Hoe worden de schrijnwerker kosten berekend?

Het loon van een schrijnwerker is afhankelijk van een aantal factoren. Bekijk hieronder hoe de kosten worden berekend.

 • Uurloon vs. projectprijs: terwijl sommige schrijnwerkers een uurloon krijgen, bieden anderen een totaalprijs voor het project aan. Het gemiddelde uurloon van een schrijnwerker ligt tussen de € 25 en € 60, maar het kan hoger zijn voor specialistische banen. Een totaalprijs kan voordeliger zijn voor grotere projecten en biedt meer zekerheid over de totale kosten.
 • Werkzaamheden: over het algemeen zijn complexe projecten zoals het op maat maken en installeren van een keuken of het ontwerpen van een complete veranda duurder dan eenvoudige taken zoals het plaatsen van binnendeuren. Het project kost meer geld naarmate het complexer en tijdrovender wordt.
 • Ervaring en specialisatie: het loon van een schrijnwerker wordt grotendeels bepaald door de ervaring en specialisatie. Een vakspecialist met veel ervaring of specialisatie kan meer vragen voor zijn diensten vanwege de extra waarde die hij biedt.
 • Materialen en ontwerp: de kosten van materialen en de complexiteit van het ontwerp beïnvloeden de prijs. Gebruik van speciale materialen of complexe ontwerpen vereist meer tijd en expertise, wat de kosten verhoogt.
 • Locatie: de prijs van jouw project kan worden beïnvloed door de locatie ervan. De tarieven van schrijnwerkers kunnen hoger zijn in stedelijke gebieden waar de kosten van levensonderhoud hoger zijn.

Om een idee te krijgen van de redelijke prijs voor jouw project, is het raadzaam om verschillende offertes te vergelijken. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de dingen die voor die prijs worden geboden. Het is mogelijk dat een offerte die iets duurder is, voordeliger is als deze meer omvat of van een schrijnwerker met een betere reputatie komt.

Prijsvoorbeelden van veelvoorkomende projecten

 1. Plaatsen van een houten terras: afhankelijk van het type hout en de complexiteit van het ontwerp, kost het aanleggen van een standaard houten terras van 20 m² meestal tussen € 2.000 en € 3.500.
 2. Ingemaakte kasten installeren: de kosten voor het maken en installeren van een ingemaakte kast in een slaapkamer variëren van € 1.500 tot € 4.000. De afmetingen, het gekozen materiaal en eventuele extra’s zoals spiegels of speciale afwerkingen bepalen de prijs.
 3. Zolderrenovatie: de schrijnwerker kosten voor een volledige zolderrenovatie kunnen van € 10.000 tot € 25.000 variëren. De grootte van de zolder, de materialen die zijn gekozen en de complexiteit van de werkzaamheden, zoals het installeren van dakramen of een badkamer, bepalen dit. 
Vakspecialist bezig met schrijnwerk

Hoe vind je een kwalitatieve schrijnwerker?

Het vinden van een gekwalificeerde schrijnwerker kan de uitkomst van jouw project beïnvloeden. Hoe weet je echter of iemand de kwaliteit biedt die je zoekt? Hier zijn enkele suggesties die je kunnen helpen bij het beoordelen:

 • Portfolio en recensies: een goede schrijnwerker is trots op het werk dat hij doet en heeft meestal een portfolio van eerdere projecten. Neem de tijd om dit door te nemen. Om een idee te krijgen van hoe tevreden de eerdere klanten waren, lees ook hun recensies.
 • Communicatie: een goede schrijnwerker is vaardig in communicatie en open voor ideeën. Je moet al een gevoel krijgen van hun professionaliteit en bereidheid om aan je verwachtingen te voldoen tijdens het eerste gesprek.
 • Offerte: Een uitgebreide offerte die alle aspecten van het project omvat, is een bewijs van expertise. Het laat zien dat de schrijnwerker de tijd heeft genomen om jouw project grondig te beoordelen en alle kosten te bepalen.
 • Ervaring en specialisatie: de ervaring of specialisatie van de schrijnwerker kan van cruciaal belang zijn voor je project. Een professionele persoon die jarenlange ervaring heeft met renovaties of maatwerkmeubilair kan je extra helpen met de dingen die je nodig hebt voor je project.
 • Garanties en verzekering: Zorg ervoor dat de schrijnwerker verzekerd is en vraag naar garanties op het geleverde werk. Dit houdt je tijdens het project veilig.

Schrijnwerker inschakelen

Het bepalen van jouw specifieke behoeften is de eerste stap bij het inhuren van een schrijnwerker. Is het tijd om je houtwerk thuis te renoveren of wil je nieuwe meubels kopen? Een duidelijk begrip van je behoeften helpt bij het kiezen van de juiste schrijnwerker en het vergelijken van gerichte offertes.

Vergeet niet om referenties te vragen en na te trekken. Een goede schrijnwerker zal bereid zijn om eerdere prestaties te delen. Neem ook de tijd om schrijnwerker offertes te vergelijken op basis van inhoud en de kosten. Zo voorkom je onverwachte dingen en ben je zeker van hoogwaardig schrijnwerk dat aan je verwachtingen voldoet.

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Veelgestelde vragen

Wat kost een schrijnwerker per uur?

Het loon van een schrijnwerker kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de ervaring van de persoon en de complexiteit van de taak. Het uurloon van de schrijnwerker ligt gemiddeld tussen de € 25 en € 60. De kosten kunnen hoger zijn voor gespecialiseerd of zeer gespecialiseerd schrijnwerk. 

Wat doet een schrijnwerker allemaal?

Een schrijnwerker kan parket of laminaat leggen, bouwt veranda’s en tuinhuizen en maakt en installeert meubels, ramen en deuren. Ze werken aan binnen- en buitenprojecten, zoals ingemaakte kasten, nieuwe ramen, en trappen van hout.

Wat valt onder binnenschrijnwerk?

Alle houtwerk in een gebouw, zoals trappen, deuren, vloeren, ingebouwde kasten, keukenkastjes en op maat gemaakte meubels, wordt binnenschrijnwerk genoemd. Daarnaast omvat het decoratief schrijnwerk, zoals lijsten en plinten.

Bespaartips

Vergelijk offertes

dit is essentieel. Door offertes van verschillende schrijnwerkers te vergelijken, krijg je niet alleen een idee van de gemiddelde prijzen, maar je zult ook kunnen ontdekken welke schrijnwerkers de beste waarde bieden voor jouw budget.

Plan vooruit

door goed te plannen kun je materiaalkosten verminderen en spoedwerk voorkomen. Een goed doordacht ontwerp kan ook helpen bij het verminderen van het gebruik van materialen.

Heroverweeg materialen

het kiezen van een alternatief materiaal dat voldoet aan jouw behoeften op het gebied van functionaliteit en stijl kan soms aanzienlijk schelen in de kosten.

Doe wat je zelf kunt

Overweeg of je zelf deel van het project kunt uitvoeren, zoals voorbereiding of afwerking. Het is mogelijk dat de hoeveelheid betaalde arbeidstijd afneemt.

Focus op waarde

Investeer in de meest waardevolle aspecten van het project, zowel esthetisch als functioneel. Het is voordeliger om geld te besparen op dingen die niet zo zichtbaar zijn.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden