De beste zonwering deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Zonwering Zonwering kopen

Zonwering kopen

We genieten volop van een zonnige zomerdag. Echter loopt de temperatuur in huis snel op als de zonnestralen op de ramen branden, om over het zonnige terras nog maar niet te spreken. Houd grip op de binnentemperatuur en koop zonwering. Alles over het kopen van zonwering én de prijzen lees je hier.

Zonwering kopen: de kosten

Voordat je een keuze maakt voor het type zonwering, is het belangrijk om te weten of zonwering binnen je budget past. De prijs is afhankelijk van het soort zonwering en de bedieningswijze. Hieronder worden de gemiddelde prijzen van de meest gekozen soorten zonwering weergegeven:

Type zonweringGem. prijs per stuk,
incl. btw
Omschrijving
Jaloezieën€ 90 - € 6001 - 3 meter
Screens€ 150 - € 2701 - 3 meter
Uitvalscherm€ 170 - € 6901 - 4 meter
Knikarmscherm€ 650 - € 1.0504 - 5 meter
Shutters€ 300 - € 1.4001 - 3 meter
Markiezen€ 340 - € 7501 - 5 meter
Overige
Bediening€ 35 - € 250Afhankelijk van
handmatig of elektrisch
Montage€ 50 - € 200Afhankelijk van
type zonwering
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je meer prijsinformatie over het kopen van zonwering? Ga naar de prijsgids: Zonwering prijzen.

Binnen- of buitenzonwering kopen?

Je hebt de keuze uit binnen- of buitenzonwering, maar wat zijn precies de verschillen? We lichten beide toe zodat je een bewuste keuze maakt voordat je je zonwering gaat kopen.

Buitenzonwering kopen
De naam zegt het al, buitenzonwering wordt aan de buitenkant van je huis geplaatst. Buitenzonwering houdt de hete zonnestralen al tegen voordat ze je ramen bereiken en is hierdoor zeer effectief. Koop zonwering voor enkel verkoeling in huis, zoals screens of uitvalschermen. Wil je op een warme dag heerlijk op je terras van wat schaduw genieten? Koop dan een knikarmscherm. Markiezen, shutters en rolluiken zijn ook voorbeelden van buitenzonwering.

BuitenzonweringToelichting
ScreensEen screen is een zonnescherm dat strak langs je raam beweegt. Vergelijk de constructie met die van een rolluik, het doek glijdt tussen twee geleiders verticaal naar beneden. Screens nemen geen kostbare ruimte in beslag, je behoudt de vrije doorloop langs je ramen. Het doek van screens wordt meestal gemaakt van glasvezel of polyester en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
KnikarmschermDit type zonnescherm wordt aan je gevel gemonteerd. Met behulp van 2 armen die knikken wordt het scherm horizontaal uitgerold. Het knikarmscherm is geschikt voor ieder terras, groot of klein, het scherm is namelijk verkrijgbaar tot een breedte van 10 meter en een uitval (dit is de afstand van de gevel tot het uiteinde van het zonnescherm) van 4 meter. Een mooie bonus: je profiteert van een koel terras én een koele woning.
UitvalschermEen uitvalschermen is een zonnescherm met 2 vaste armen, die omlaag gaan als het scherm wordt uitgezet. Onder het scherm door lopen in lastig door deze armen. Een uitvalscherm is verkrijgbaar tot een breedte van ongeveer 4 meter en je hebt de keuze uit talloze kleuren en patronen.
MarkiezenEen markies wordt ook op de gevel van je woning geplaatst. De afstand tussen de gevel en het uiteinde van de markies wordt de uitval genoemd. Markiezen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende modellen: standaard (hoogte en uitval hebben dezelfde afmeting), klapmodel (grotere uitval, handige voor openen ramen en deuren) en petmodel (hoger doek waardoor uitzicht behouden blijft).
ShuttersShutters zijn luiken met verstelbare horizontale lamellen. Controleer zelf de lichtinval door de lamellen te verstellen. Gebruik je de shutters aan de buitenkant van je woning? Koop dan shutters van aluminium of hardhout, deze materialen zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Buitenshutters weren niet alleen zon, maar biedt ook meer veiligheid tegen inbraak en stormschade.
RolluikenRolluiken zijn luiken die strak langs je ramen worden gemonteerd. Je hebt de keuze uit rolluiken van kunststof of aluminium. Kunststof rolluiken zijn goedkoper, maar aluminium rolluiken isoleren beter. Een rolluik werkt naast dat het de zon weert ook inbraakwerend, geluidswerend, isolerend én verduisterend.

Binnenzonwering kopen
Binnenzonwering maakt deel uit van je interieur doordat het aan de binnenkant van je ramen wordt geplaatst. Vandaar dat binnenzonwering, naast dat het de felle zonnestralen tegenhoudt, dient als decoratie. Binnenzonwering koop je in talloze soorten en er zit dus altijd wel iets bij dat past bij je smaak. Vouwgordijnen passen perfect bij een landelijk of romantisch interieur, maar houd je juist meer van strak en modern dan is het kopen van jaloeziën of rolgordijnen een goede optie.

BinnenzonweringToelichting
JaloezieënJaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die verstelbaar zijn, hierdoor regel je zelf de lichtinval. De breedte van de lamellen bepaal je zelf, kies bijvoorbeeld voor smalle lamellen vanaf 16mm of juist voor bredere, robuuste lamellen tot wel 70mm. Je hebt de keuze uit vier soorten materialen: hout, aluminium, stof en PVC.
ShuttersHouten shutters zijn perfect voor het creëren van privacy en verduistering. Binnenshutters worden meestal gemaakt van lindenhout, maar ook vurenhout of red cedar zijn geschikt. Indien je binnenshutters voor een vochtige ruimte (zoals de badkamer) zoekt, is het belangrijk dat het materiaal van de shutters vochtbestendig is. Polywood shutters, gemaakt van kunststof, zijn in dit geval perfect.
LamellenLamellen zijn verticale panelen die met elkaar een lamelgordijn vormen. Lamellen zijn zeer geschikt voor het bedekken van grote raamoppervlakken. Ze zijn eenvoudig handmatig te bedienen, maar ook verkrijgbaar met elektrische bediening. Je hoeft de lamellen niet helemaal te sluiten om het zonlicht tegen te houden. Hierdoor profiteer je van een lichte ruimte en een optimale lichtinval. Kunststof en aluminium lamellen zijn zeer geschikt voor vochtige ruimtes.
GordijnenGordijnen zijn een klassieke en veel voorkomende vorm van binnenzonwering. Naast de standaard gordijnen zijn er enkele verschillende varianten van gordijnen:
- Rolgordijnen hangen aan de binnenkant van je woning en rol je eenvoudig verticaal naar boven en beneden.
- Vouwgordijnen zijn aan de bovenkant van je raam gemonteerd en vallen trapsgewijs naar beneden op het moment dat je ze dicht doet. Kenmerkend voor vouwgordijnen zijn de horizontale vouwen in de stof.
- Plisségordijnen zijn gordijnen die bestaan uit strak gevouwen, geplooide stof. De gordijnen zijn beschikbaar in transparante, semi-transparante en verduisterende stof.
- Paneelgordijnen bestaan uit verticale banen stof die met elkaar een gordijn vormen. De panelen zitten aan de bovenkant bevestigd aan een rails en worden makkelijk langs elkaar open en dicht geschoven. De breedte van de panelen varieert van 50 tot 120 cm.
- Vitrages (glasgordijnen) zijn hele dunne gordijnen die gemaakt zijn van een transparante stof. De mate van transparantie verschilt, dit heeft invloed op de lichtinval en inkijk.

zonwering kopen

Tips zonwering kopen

Er zijn veel verschillende zonweringspecialisten en soorten zonwering waar je de keuze uit hebt. Houd rekening met de volgende 3 tips bij het kopen van zonwering.

1. Extra opties
Bekijk de extra opties voordat je zonwering gaat kopen. Zo is het mogelijk om het zonnescherm te laten uitrusten met stormvaste armen. Deze verzwaarde armen voorkomen dat het doek gaat klapperen en schade veroorzaken wanneer de wind voorbij raast. In bepaalde gevallen is het ook mogelijk je zonwering te voorzien van verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een ledstrip of halogeenverlichting in de voorlijst van het zonnescherm of in de cassette. Zo profiteer je ook ‘s avonds van een sfeervol terras.

2. Montage
De montagekosten van zonwering verschillen per soort zonwering, bediening en per specialist. Als je de zonwering zelf wilt plaatsen dien je de montagehandleiding goed door te lezen. Laat echter de montage van zwaardere soorten zonwering en elektrische bediening altijd over aan een specialist. Buitenzonwering plaatsen is nauwkeurig werk waar je gevel bij kan beschadigen. Wist je dat wanneer je buitenzonwering zelf plaats de garantie kan komen te vervallen? Investeert eenmalig in de montagekosten, dan weet je zeker dat de zonwering goed wordt geplaatst.

3. Vraag naar de garantievoorwaarden
Bij het kopen van zonwering ga je er natuurlijk vanuit dat je er een lange tijd van gaat genieten. Buitenzonwering heeft gemiddeld een levensduur van 10 tot 20 jaar. Mocht de zonwering binnen deze periode kapot gaan, is een goede afhandeling en service van je zonweringspecialist gewenst. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan je aankoop te vragen naar de garantievoorwaarden van de specialist. Laat dit een grote rol spelen in de overweging om wel of niet te kiezen voor een bepaalde zonweringspecialist. De meest voorkomende garantieperiode die op buitenzonwering wordt gegeven is 5 jaar. Deze periode is voor binnenzonwering in de meeste gevallen korter, denk aan ongeveer 1 of 2 jaar.

Welk probleem gaat de zonwering voor je oplossen?

Zonwering biedt naast je terras en/of je woning op aangename temperatuur houden nog meer voordelen. Bedenk voordat je zonwering koopt goed na over welk probleem de zonwering voor jou gaat oplossen.

  • Wil je de inkijk in je huis beperken? Koop dan rolluiken, markiezen, jaloezieën, lamellen of gordijnen. Op deze manier behoud je je privacy in huis. Het voordeel van binnenzonwering is dat het wel uitzicht biedt, maar geen inkijk.
  • Wil je de kans op een inbraak verkleinen? Zonwering heeft ook een inbraakwerende functie, aluminium rolluiken zijn hier een goed voorbeeld van. Zodra je de rolluiken sluit maken de inbrekers geen kans meer.
  • Wil je een lagere energierekening? Zonwering helpt ook energieverspilling tegen te gaan. De luchtbuffer tussen het raam en de zonwering zorgt voor een extra isolatielaag dat naar twee kanten werkt. Houd binnenzonwering, zoals shutters en gordijnen, tijdens de koude dagen ‘s nachts gesloten. Buitenzonwering die aansluit op het raam, denk aan shutters, screens en rolluiken, zorgen ook voor extra isolatie. Als je de zonwering bij koud weer sluit komt er een stuk minder koude lucht bij de ramen en blijft de binnentemperatuur stabieler.

Waar wil jij straks allemaal van profiteren? Neem dit mee in je zoektocht van het kopen van de ideale zonwering voor jouw woning.

Ontvang eenvoudig en snel zonwering prijzen in huis

Wanneer je zonwering gaat kopen, wil je natuurlijk niet onnodig te veel betalen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes op van zonweringspecialisten in jouw regio. Het aanvragen kost slechts 2 minuten van je tijd en binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie in huis. Wist je dat je door het vergelijken van offertes tot wel 40% kan besparen op je zonwering? Door concurrentie lopen de prijzen flink uiteen, doe hier je voordeel mee en koop zonwering enkel voor de beste deal.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden