De beste zonwering deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Zonwering Elektrische zonwering

Elektrische zonwering

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 950
Maximale kosten
€ 1.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 780 - € 1.120

Met een simpele druk op de knop je zonwering bedienen? Dan is de keuze voor elektrische zonwering snel gemaakt. Bekijk welke elektrische bediening het beste bij jouw situatie past en bekijk de daarbij behorende prijzen.

Wat zijn de prijzen voor elektrische zonwering?

Voor elk budget is er een geschikte oplossing. In onderstaand overzicht is te zien hoe de totaalprijs voor elektrische zonwering is opgebouwd.

Factor
Gemiddelde prijzen per zonwering, incl. btw
Prijs verschilt door
Zonwering€ 250 - € 700Type zonwering
Bediening€ 150 - € 300Bedieningsmogelijkheid
Montage€ 150 - € 500Aantal te monteren zonneschermen
Totaal€ 550 - € 1.500

Bespaar tot wel 40% op de prijs

Bovenstaande prijstabel geeft je een indruk van de gemiddelde prijs voor elektrische zonwering, de prijzen per aanbieder lopen echter uiteen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan via Homedeal. Vergelijk de prijzen die je binnen 48 ontvangt en bespaar tot wel 40% op je elektrische zonwering.

Prijsvoorbeelden

Om een goed beeld te krijgen van dit project hebben wij 3 veel voorkomende situaties van elektrische zonwering uitgewerkt.

Standaard screen: Een screen wordt aan de binnen- of buitenkant van het raam bevestigd. Bedien je je screen met een wandschakelaar, dan is de gemiddelde prijs voor een screen van 100 cm breed en 200 cm hoog inclusief montage € 550.

Verfraaiing van je huis: Met een elektrische markies geef je jouw huis een vrolijke uitstraling en heb je tegelijk een effectieve zonwering, dit omdat zowel de voorzijde als de zijkanten van de markies met doek bekleed zijn. Voor een markies van 100 cm breed en een uitval van 140 cm, met elektrische bediening door een wandschakelaar, betaal je gemiddeld € 970. Deze prijs is inclusief montage door een specialist.

Schaduw op je terras: Wanneer je lekker wilt genieten op je terras in de schaduw, dan is een elektrisch knikarmscherm de ideale oplossing. Je loopt er gemakkelijk onderdoor en met de elektrische bediening is je knikarmscherm zonder fysieke inspanning eenvoudig uit te rollen. De gemiddelde prijs voor een knikarmscherm van 300 cm breed en een uitval van 250 cm met elektrische bediening via een afstandsbediening is € 1.300. Deze prijs is inclusief montage.

Prijsopbouw elektrische zonwering

elektrische zonwering

Welke keuzes hebben invloed op de prijs van elektrische zonwering?

Waar de een zijn zolderkamer wil verkoelen, heeft de andere behoefte aan schaduw op zijn terras. Bekijk al je keuzes en bereken wat de prijs is voor jouw ideale elektrische zonwering.

Keuze 1: Bedieningsmogelijkheden

Je zonwering kan op verschillende manier bediend worden, zie in onderstaand overzicht welke mogelijkheden je hebt en wat de bijbehorende gemiddelde prijs is. Het verschil in prijs wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid zonneschermen die je je met 1 product kunt bedienen.

BedieningGemiddelde prijs per product, incl. btw en excl. motor
Wandschakelaar€ 50 - € 100
Sleutelschakelaar
€ 50 - € 120
Tijdschakelklok € 50 - € 200
Afstandsbediening€ 70 - € 300

Keuze 2: Type elektrische zonwering

Er zijn 5 type zonwering met elektrische bedieningsmogelijkheden. Bekijk onderstaand de soorten inclusief de gemiddelde prijzen, gebaseerd op de meest voorkomende afmetingen.

Type zonweringDiepte in cm x breedte in cm
Gemiddelde prijzen per zonwering, incl. motor, bediening en btw, excl. montage
Rolluik
200 x 100€ 370
Uitvalscherm100 x 200€ 490
Screen200 x 100€ 540
Markies140 x 100€ 950
Knikarmscherm250 x 300€ 1.100

Keuze 3: Soort motor voor mijn elektrische zonwering

De keuze voor de juiste motor voor je zonwering is niet eenvoudig, we hebben daarom de meest voorkomende opties voor je op een rij gezet. De prijzen verschillen door de grootte van de zonwering, de kracht van de motor en de bijbehorende specificaties zoals bijvoorbeeld draadloze bediening.

Motor voor elektrische zonweringGemiddelde meerprijs, incl. btw Bediening
Standaard motor voor alle zonweringen€ 100 - € 200Bedrade vaste wandschakelaar
Draadloze standaard motor voor alle zonweringen€ 150 - € 300
Draadloze schakelaar of afstandsbediening
Draadloze cassette motor voor alle zonweringen€ 200 - € 300
Draadloze schakelaar of afstandsbediening

De cassette is de brede bak die aan de muur wordt bevestigd en waar de zonwering in opgerold word. Met een perfecte cassette sluitfunctie wordt voorkomen dat de zonwering beschadigd raakt door het scherm onnodig ver via de elektrische bediening op te rollen.

Keuze 4: Montage

Het prijsverschil per elektrische zonwering heeft te maken met de hoeveelheid schermen/rolluiken die gemonteerd moeten worden. In onderstaand overzicht is uitgegaan van het monteren van minimaal 1 scherm/rolluik en maximaal 3 schermen/rolluiken.

Montage mogelijkhedenGemiddelde meerprijs, incl. btw, montage en elektrische bediening
Inmeten zonwering € 70 (afhankelijk van reisafstand)
Screens€ 150 - € 300
Rolluik€ 150 - € 300
Markies€ 200 - € 400
Uitvalscherm t/m 500 cm breed€ 200 - € 400
Knikarmscherm t/m 500 cm breed€ 250 - € 500

Keuze 5: Extra opties

Met deze extra opties voor je elektrische zonwering ben je verzekerd van meer comfort en een langere levensduur van je zonwering.

Extra optieGemiddelde meerprijs, incl. btw, excl. montageToelichting
Inbouw LED verlichting€ 200
Vooral geschikt voor terrasoverkappingen
Zon/windautomaat € 200
Automatisch bediening van de elektrische zonwering bij harde wind of felle zon
Somfy TaHoma Box€ 350
Bediening van je elektrische zonwering via smartphone of tablet

Vind de beste deal

De prijzen van elektrische zonwering verschillen per aanbieder, het prijsverschil kan oplopen tot wel 40%. Wil je alle mogelijke opties uitgebreid vergelijken? Vraag via Homedeal geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van elektrisch zonwering specialisten uit je buurt. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie per aanbieder. Bekijk en vergelijk en kom erachter wat het beste bij je past

Homedeal Bespaartips

Profiteer van kwantumkorting

Bestel je in 1 keer meerdere elektrische zonweringen dan is dat gunstiger voor je portemonnee dan dat je het in gedeeltes doet. Profiteer van kwantumkorting die kan oplopen tot wel 10% op de totaalprijs. Overleggen met vrienden, familie of buren voor de aanschaf van meerdere zonweringen is ook een goed idee als je zelf maar 1 zonnescherm nodig hebt.

Voorkom schade aan je zonwering

Wanneer je te maken hebt met veel wind rondom je huis, dan is het plaatsen van zonwering met stormvaste armen voor jou de ideale oplossing. Deze armen zijn zwaarder dan normale armen waardoor het doek niet gaat klapperen bij een stevige wind, hiermee voorkom je dat binnen de kortste keren je zonwering kapot is. Vraag bij je specialist naar de mogelijkheden.

Vraag naar de garantievoorwaarden

De garantievoorwaarden verschillen per aanbieder, informeer hier daarom goed naar voor dat jouw elektrische zonwering of buitenmuur onverwachts schade oploopt. Let er bijvoorbeeld op dat aanbieders niet altijd garant staan voor eventuele schade als je besluit de elektrische zonwering zelf te monteren. Door naar de garantievoorwaarden te vragen kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden