De beste zonwering deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Zonwering Zonwering op maat

Zonwering op maat

We genieten allemaal volop van de zomer, echter zijn de brandende zonnestralen op je ramen en terras niet altijd prettig. Bekijk wat zonwering op maat voor je kan betekenen. Stem de zonwering volledig af op je woonwensen, laat het tot op de centimeter precies op maat maken. Lees hier alles over de verschillende soorten zonwering en de prijzen.

Maatwerk zonwering: de kosten

De prijs van zonwering op maat is afhankelijk van het type zonwering dat je kiest en de bedieningswijze. Onderstaand worden de gemiddelde prijzen van de veel gekozen soorten zonwering op maat weergegeven:

Type zonweringGem. prijs per stuk,
incl. btw
Omschrijving
Jaloezieën€ 90 - € 6001 - 3 meter
Screens€ 150 - € 2701 - 3 meter
Uitvalscherm€ 170 - € 6901 - 4 meter
Knikarmscherm€ 650 - € 1.0504 - 5 meter
Shutters€ 300 - € 1.4001 - 3 meter
Markiezen€ 340 - € 7501 - 5 meter
Overige
Bediening€ 35 - € 250Afhankelijk van
handmatig of elektrisch
Montage€ 50 - € 200Afhankelijk van
type zonwering
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je meer prijsinformatie over het kopen van zonwering op maat? Ga naar de prijsgids: Zonwering prijzen.

Zonwering op maat gemaakt

Zonwering op maat gaat verder dan alleen de juiste maten doorgeven.

 • Bepaal type zonwering: Bij zonwering op maat maak je eerst een keuze uit het type zonwering. Ga voor jezelf na of de zonwering enkel de zon hoeft te weren, de inkijk moet beperken of de ruimte volledig moet kunnen verduisteren.
 • Bepaal soort materiaal: Eenmaal het type zonwering gekozen, dan maak je een keuze in het materiaal. Jaloezieën zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in hout, stof en aluminium. En heb je ervoor gekozen geen aluminium, maar houten shutters te kopen? Dan dien je ook nog een keuze te maken uit de diverse soorten hout.
 • Bepaal de kleur: In de meeste gevallen is het ook mogelijk een kleur te kiezen.
 • Bepaal type bediening: Tot slot dien je te besluiten welk type bediening je wilt, handmatig of elektrisch.
  Zo zie je dat zonwering op maat volledig naar eigen behoefte wordt aangepast.

Buitenzonwering
De naam zegt het al, buitenzonwering wordt aan de buitenkant van je huis geplaatst. Buitenzonwering is zeer effectief doordat het de hete zonnestralen al tegenhoudt voordat ze je ramen bereiken. Screens of uitvalschermen op maat zorgen enkel voor verkoeling in huis. Kies voor een knikarmscherm als je op een warme dag ook heerlijk op je terras van wat schaduw wilt genieten. Je hoeft niet te kiezen uit standaardmaten waarbij het scherm net te klein of te lang is. Een zonnescherm wordt, net als de andere soorten zonwering, tot op de centimeter nauwkeurig op maat gemaakt. Een knikarmscherm is bijvoorbeeld verkrijgbaar tot een breedte van 10 meter en een uitval van 4 meter. Markiezen, shutters en rolluiken zijn ook voorbeelden van buitenzonwering op maat.

Binnenzonwering
Doordat binnenzonwering aan de binnenkant van je ramen wordt geplaatst, maakt het deel uit van je interieur. Naast dat de zonwering felle zonnestralen tegenhoudt, dient het tevens als raamdecoratie. Binnenzonwering op maat is verkrijgbaar in talloze soorten en er zit dus altijd wel iets bij dat past bij je smaak. Vouwgordijnen en shutters passen perfect bij een landelijk of romantisch interieur. Houd je juist meer van strak en modern? Kies dan voor jaloezieën of rolgordijnen. Laat de zonwering op maat maken zodat je optimaal geniet van de voordelen die het met zich meebrengt.

zonwering op maat

Tips voor zonwering op maat

Wil je straks onbezorgd genieten van jouw zonwering op maat? Bekijk de volgende 3 tips:

 1. Laat je zonwering opmeten
  Het is belangrijk dat de zonwering in de juiste afmetingen wordt aangeschaft, hiervoor moet je de precieze afmetingen weten. Ga bij de specialist na hoe je op de juiste manier je kozijnen opmeet. Heb je twijfels over de maat? Laat dan de zonwering specialist bij je thuis de maten opnemen, deze service kost gemiddeld € 30 – € 45. Mocht bij de montage blijken dat de zonwering niet past, dan is de specialist verantwoordelijk.
 2. Laat je zonwering monteren
  We raden je aan de montage over te laten aan een ervaren zonwering specialist. Het plaatsen van zonwering is een nauwkeurige project waarbij in je kozijn of gevel moet worden gewerkt. Voor een zonwering specialist met de juiste kennis en ervaring is dit geen probleem. Ga je zelf aan de slag, dan is de kans groot dat je geen aanspraak maakt op garantie wanneer er iets misgaat. Investeer daarom eenmalig in een stevige montage, met garantie.
 3. Vraag naar de garantievoorwaarden die het bedrijf biedt
  Bij de aanschaf van maatwerk zonwering wil je er natuurlijk een lange tijd van genieten. Gemiddeld heeft buitenzonwering een levensduur van 10 tot 20 jaar. Uiteraard hoop je op een goede service van je zonwering specialist mocht je zonwering eerder stuk gaan. Ga hier niet zomaar van uit! Het is belangrijk om voorafgaand aan je aankoop te informeren naar de garantievoorwaarden van de specialist.

Welk probleem lost maatwerk zonwering voor je op?

Naast het weren van de zon biedt zonwering op maat veel meer voordelen. Bedenk voordat je zonwering aanschaft goed na over welk probleem de zonwering voor jou gaat oplossen.

 • Inkijk in je huis beperken? Kies dan voor rolluiken, markiezen, jaloezieën, lamellen of gordijnen op maat.
 • Inbrekers weren? Zonwering heeft ook een inbraakwerende functie, op maat gemaakte aluminium rolluiken zijn hier een goed voorbeeld van.
 • Een lagere energierekening? Alle zonwering helpt ook energieverspilling tegen te gaan. De luchtbuffer tussen het raam en de zonwering zorgt voor een extra isolatielaag dat naar twee kanten werkt. Er komt een stuk minder koude lucht bij de ramen als je de zonwering bij koud weer sluit, hierdoor blijft de binnentemperatuur stabieler.

Ontvang eenvoudig en snel zonwering prijzen in huis

Wanneer je maatwerk zonwering gaat kopen, wil je natuurlijk niet onnodig te veel betalen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes op van zonwering specialisten in jouw regio. Het aanvragen kost slechts 2 minuten van je tijd en binnen 2 werkdagen ontvang je tot wel 6 offertes. Wist je dat je door het vergelijken van offertes tot wel 40% kan besparen op zonwering? Door concurrentie lopen de prijzen flink uiteen, doe hier je voordeel mee en koop zonwering op maat enkel voor de beste deal.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden