De beste zonwering deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Zonwering Terraszonwering

Terraszonwering

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.750
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.440 - € 2.070

Voor veel mensen is terraszonwering de ideale oplossing tegen de brandende zon. Zo is het zomers aangenaam genieten op je terras. Benieuwd naar de beste zonwering voor jouw terras? Bekijk alle opties die Homedeal voor je op een rij heeft gezet, hierdoor is het makkelijk vergelijken.

Wat zijn de prijzen voor terraszonwering?

In onderstaand overzicht is te zien dat de prijs van terraszonwering bestaat uit 3 onderdelen: het type terraszonwering, de bedieningsmogelijkheden en de montagekosten.

FactorGemiddelde prijzen per terraszonwering, incl. btw Prijs verschilt door:
Zonwering€ 300 - € 2.500Type terraszonwering
Bediening€ 40 - € 250Handmatig of elektrisch
Montage€ 250 - € 600Type terraszonwering
Totaal€ 590 - € 3.350
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

De exacte prijzen voor terraszonwering ontvangen?

Door de exacte prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs voor jouw terraszonwering. Benieuwd wat jij uiteindelijk betaald voor jouw terraszonwering? Vraag via Homedeal geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan, vergelijk de aanbieders en kies voor jouw de beste terraszonwering.

Prijsvoorbeelden

Om je een goede indruk te geven van de totaalprijs van dit project zie je 3 prijsvoorbeelden. Elk voorbeeld geeft je een indicatie van de prijs voor terraszonwering. 

Laagste prijs: Een knikarmscherm van 300 cm breed en een uitval van 250 cm, geleverd met draaistang en inclusief montage heeft een gemiddelde prijs van € 500. Knikarmschermen worden horizontaal afgesteld zodat je er makkelijk onderdoor loopt en je je hele terras van schaduw kan voorzien.  

Goede prijs-kwaliteitverhouding: Bij een uitvalscherm van 450 cm breed en een uitval van 220 cm hoort een gemiddelde prijs van € 1.230. Deze prijs is inclusief elektrische bediening via een wandschakelaar en montage door een specialist. Een uitvalscherm gaat van boven schuin naar beneden waardoor een gedeelte van je terras in de schaduw komt.

Groot en stijlvol: Voor een terrasoverkapping van 500 cm breed en 250 cm diep betaal je gemiddeld € 2.000, inclusief montage. De terrasoverkapping is een vaste aanbouw aan het huis.

Prijsopbouw terraszonwering laten plaatsen

terraszonwering

Bovenstaande is gebaseerd op het laten monteren van een knikarmscherm van 300 cm breed en 250 cm diep met elektrische bediening.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs van terraszonwering?

Wat voor jouw de ideale oplossing is om in de zomer te genieten op je terras, is voor een ander weer anders. Daarom zijn er diverse keuzes, die invloed hebben op de totaalprijs.

Keuze 1: Het type terraszonwering

De 3 meestvoorkomende terraszonweringen zijn: het uitvalscherm, het knikarmscherm en de terrasoverkapping. Alle 3 de terraszonweringen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende breedtes en dieptes, zo kies je een terraszonwering die perfect aansluit op de afmetingen van je woning en terras. Onderstaand zie je de gemiddelde prijs per type terraszonwering met de meest gekozen afmetingen.

Type terraszonwering
Diepte in cm x breedte in cmGemiddelde prijzen per zonwering, incl. btw en excl. montage
Uitvalscherm met draaischakelaar220 x 300
€ 770
Uitvalscherm met draaischakelaar220 x 400€ 900
Uitvalscherm met draaischakelaar220 x 500€ 1.090
Knikarmscherm met draaischakelaar250 x 300€ 940
Knikarmscherm met draaischakelaar250 x 400€ 1.120
Knikarmscherm met draaischakelaar250 x 500€ 1.200
Terrasoverkapping
250 x 300€ 870
Terrasoverkapping250 x 600
€ 1.360
Terrasoverkapping250 x 900€ 1.990

Keuze 2: Bediening van de terraszonwering

Terraszonweringen bedien je handmatig, met een draaischakelaar of met een afstandsbediening. Kies je voor de goedkoopste optie waarvoor je zelf even de handen uit je mouwen moet steken of betaal je liever iets meer voor het comfort van elektrische bediening? Hieronder zijn voor de knikarmschermen en uitvalschermen de meerprijs per vorm van bediening weergegeven.

BedieningGemiddelde meerprijs per zonwering, incl. btw, excl. montage
Handmatig met draaistang€ 30
Elektrisch met draaischakelaar€ 150
Elektrisch met afstandsbediening€ 230

Keuze 3: Montage van de terraszonwering

Heb je de gewenste terraszonwering gevonden, alleen ben je niet zeker over de juiste afmetingen? Geen probleem, laat je zonwering eenvoudig inmeten zodat je zeker weet dat de zonwering past bij jouw terras. Hiermee voorkom je extra kosten in het geval dat de terraszonwering te klein of te groot is. Door de terraszonwering te laten plaatsen door een specialist geniet je jarenlang van een uitstekende terraszonwering waaronder het elke zomer heerlijk vertoeven is. In onderstaand overzicht zie je de prijzen voor de montage van jouw terraszonwering.

MontagekostenGemiddelde meerprijs, incl. btw
Inmeten zonwering
€ 70 (afhankelijk van reisafstand)
1 uitvalscherm t/m 500 cm breedte € 200

1 knikarmscherm t/m 500 cm breedte
€ 250
2 uitvalschermen t/m 500 cm breedte€ 300
2 knikarmschermen t/m 500 cm breedte€ 375

Keuze 4: Extra opties terraszonwering

Wil je ook ‘s avonds met vrienden en familie genieten op je terras? Dan zorgt een terrasverwarmer en LED verlichting in je terraszonwering voor extra warmte en gezelligheid. Hieronder zie je de verschillende prijzen per afmetingen.   

Extra optie Gemiddelde prijs, incl. btw exl. montage
Hangende terrasverwarmer voor onder de zonwering of aan de buitenmuur€ 300
Terrasoverkapping LED verlichting t/m 600 cm breed€ 250
Knikarmscherm LED verlichting 250 cm breed€ 350
Knikarmscherm LED verlichting 300 cm breed€ 420

Vind de beste deal

De prijzen per aanbieder van terraszonwering lopen nogal uiteen. Dit prijsverschil kan oplopen tot wel 40%. Wil jij weten welke aanbieder het beste aan jouw wensen voldoet? Vraag via Homedeal geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van terraszonwering specialisten uit je buurt. Ontvang de prijsinformatie binnen 48 uur en start met vergelijken.

Homedeal Bespaartips

Profiteer van kwantumkorting

Wanneer je in 1 keer meerdere zonweringen besteld, geeft de specialist vaak een leuke korting (dit kan oplopen tot 10% op de totaalprijs). In het geval je 1 zonnescherm- of overkapping nodig hebt, is het een goed idee om aan je buren te vragen of zij interesse hebben in terraszonwering. Zo profiteer je beide van een lagere aanschafprijs en delen jullie de voorrijkosten.

Vraag naar garantie

Het verschilt per specialist of zij garantie bieden als je zelf besluit om de zonwering te monteren. Bij eventuele beschadiging aan de zonwering of buitenmuur is het fijn om te weten of je recht hebt op garantie, vraag hier dus specifiek naar bij jouw specialist. Op deze manier kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan.

Verleng de levensduur van je terraszonwering

Een zon- en windautomaat biedt je zonwering extra bescherming, deze wordt aan de buitenmuur bevestigd en houdt het weer via een sensor in de gaten. De zon-en windautomaat werkt handmatig of automatisch, in het laatste geval trekt de terraszonwering bij een te hoge windsnelheid zichzelf in en vanaf een bepaalde temperatuur zichzelf uit. De zon- en windautomaat werkt 24 uur per dag, dus je kunt met een gerust hart van huis gaan zonder over je terraszonwering na te denken.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden