De beste rolluiken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Rolluiken Aluminium rolluiken

Aluminium rolluiken

Minimale kosten
€ 330
Gemiddelde kosten
€ 820
Maximale kosten
€ 1.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 670 - € 960

Altijd vervelend om te horen dat de buren minder hebben betaald voor hun rolluiken. Om je dit nare gevoel te besparen hebben wij de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van aluminium rolluiken in deze prijsgids uitgewerkt. Zo betaal je nooit te veel en geniet je volop van je aankoop.

Wat kosten aluminium rolluiken?

Om er voor te zorgen dat het totaalbedrag niet uit de lucht komt vallen, hebben we in onderstaand overzicht de prijsopbouw van aluminium rolluiken weergegeven. Bekijk hoeveel je gemiddeld betaald voor je rolluik.

FactorGemiddelde prijs per aluminium rolluik, incl. btwBijzonderheden
Aluminium rolluik€ 150 - € 800
Prijs verschilt per afmetingen
Bediening€ 0 - € 250Handbediend, motor met schakelaar of afstandsbediening
Montage€ 150 - € 250Bij meerdere rolluiken dalen de montage prijzen per rolluik
Totaal€ 330 - € 1.300

Exacte prijzen voor aluminium rolluiken ontvangen?

Het prijsverschil tussen aanbieders van aluminium rolluiken kan oplopen tot maar liefst 40%. Ben je benieuwd naar hoeveel geld jij kunt besparen? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van rolluiken aanbieders bij jou uit de buurt. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie die je helpt bij het maken van de beste keuze.

Prijsvoorbeelden aluminium rolluiken

Op basis van bovenstaande prijzen hebben wij 3 prijsvoorbeelden voor je.

Goedkope keuze: Voor een aluminium rolluik van 1 meter hoog en 1 meter breed met bediening via een standaard bandopwinder betaal je gemiddeld € 330, inclusief montage door een specialist.

Meest voorkomende keuze: Voor een aluminium rolluik  van 1,5 meter hoog en 1 meter breed met anti-optilmechanisme en elektrische bediening via een wandschakelaar betaal je gemiddeld € 820, inclusief montage door een specialist.

Luxe keuze: Voor een aluminium rolluik met anti-optilmechanisme van 1,5 meter hoog en 1,5 meter breed met elektrische bediening door middel van een afstandsbediening betaal je gemiddeld € 1.200, inclusief montage door een specialist.

Prijsopbouw aluminium rolluiken

aluminium rolluiken prijs

Keuzes die de prijs van aluminium rolluiken beïnvloeden

De totaalprijs voor het plaatsen van aluminium rolluiken komt tot stand na een aantal keuzes. Lees hieronder wat de invloed van elke keuze is op de prijs van je rolluik.

Keuze 1: Afmetingen aluminium rolluik

Hoe groter je aluminium rolluik, des te hoger de prijs. Bekijk welke gemiddelde prijzen bij welke afmetingen horen in onderstaand overzicht. Er is uitgegaan van een aluminium rolluik met elektrische wandschakelaar, dit komt het meeste voor.

Afmetingen hoogte in cm x breedte in cm
Gemiddelde prijs aluminium rolluik met elektrische bediening, excl. montage
100 x 100€ 250
100 x 150€ 350
150 x 100€ 350
200 x 100€ 370
100 x 200€ 370
200 x 200€ 450
300 x 200€ 500
200 x 300€ 500
300 x 300€ 600

Keuze 2: Bediening aluminium rolluik

Voor de bediening van je aluminium rolluik heb je de keuze uit handmatige bediening of elektrische bediening. Om te bepalen welke optie het beste aan jouw wensen voldoet, biedt onderstaande kostenoverzicht uitkomst.

BedieningGemiddelde meerprijs, excl. montage
Standaard bandopwinder-
Bandwindwerk met stang€ 50
Motor met elektrische wandschakelaar€ 150
Motor met elektrische sleutelschakelaar€ 180
Motor met elektrische tijdschakelaar€ 180
Motor met obstakeldetectie en elektrische wandschakelaar€ 200
Motor met afstandsbediening€ 250
Motor met obstakeldetectie en afstandsbediening€ 300

Keuze 3: Kleur en omkasting rolluik

De keuze voor de kleur van je rolluik en de omkasting waarin je aluminium rolluik wordt opgerold hebben geen invloed op de prijs, maar zijn wel belangrijk voor het uiterlijk van je rolluik. De gebruikelijke kleuren voor aluminium rolluiken zijn wit, lichtgrijs, beige, zwart of donkerblauw. Voor de omkasting van je rolluik heb je de keuze uit een ronde aluminium kast of een afgeschuinde aluminium kast. De prijs en kwaliteit is in beide gevallen gelijk, de keuze is puur een kwestie van smaak.

Keuze 4: Montage door een specialist

Om beschadiging aan het kozijn of de gevel van je woning te voorkomen, raden wij je aan om je aluminium rolluik door een specialist te laten plaatsen. Voor welke prijs jij een goed gemonteerd rolluik voor het raam hebt hangen zie je hieronder. De prijzen verschillen per aanbieder.  

MontageGemiddelde meerprijs
Inmeten rolluik€ 30 - € 70
Montage 1 rolluik€ 100 - €150
Montage 2 rolluiken€ 200 - €250

Je hebt de keuze uit 2 soorten montage: 

Op het kozijn: Bij montage op het kozijn wordt het frame van je rolluik binnen de muren geplaatst. Het rolluik is hierdoor minder zichtbaar van buitenaf.

Op de muur: Bij montage op de muur wordt het hele frame op je muur geplaatst en niet op het kozijn. Vanuit je huis zie je op deze manier niet dat er een         rolluik aan de buitenkant van het raam is bevestigd.

Keuze 5: Extra opties

Door voor extra opties te gaan voldoet je aluminium rolluik helemaal aan al je wensen. Dit zijn de meest gekozen extra opties:

Product
Gemiddelde prijs per stuk, incl. btwOpmerking
Anti-optilveren€ 5Veren die het onmogelijk maken voor inbrekers om het rolluik omhoog te schuiven
Lakstift€ 12Om kleine beschadigingen te maskeren
Insectenhor€ 75Houdt beestjes in de zomer buiten
Zonnesensoren€ 180Rolluik opent of sluit automatisch wanneer de zon schijnt (instelbaar)
Bewegingsmelder€ 250Rolluik sluit automatisch als een inbreker lang bij je raam of deur blijft staan
Home motion systeem€ 500Draadloze bediening van het rolluik. Ook mogelijk via tablet of smartphone voor als je niet thuis bent en je vergeten bent om je rolluik omlaag te doen.

Vind de beste deal

Bespaar tot wel 40% op de prijs voor jouw aluminium rolluik door prijzen te vergelijken. In de praktijk blijkt dat de prijzen door concurrentie flink uiteenlopen. Wil je graag weten wat de prijs in jouw situatie is? Vraag geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van aanbieders bij jou in de omgeving. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie. Kies de beste deal door te prijzen te vergelijken, zo weet je dat je nooit te veel gaat betalen.

Homedeal bespaartips

Betaal minder premie voor je inboedelverzekering

Als je in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk 'certificaat inbraak veilig' betekent dit dat je door slimme keuzes te maken, een verlaagde kans op inbraken hebt. Dit kan een korting op je inboedelverzekering opleveren. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op www.certificaatinbraakveilig.be.

Maak gebruik van kwantumkorting

Door meerdere rolluiken in één keer te laten plaatsen, dalen de montagekosten per rolluik. Ben je van plan om in de toekomst meer rolluiken te plaatsen, dan is het uiteindelijk voordeliger dit direct te laten doen. Of informeer bij je buren of zij ook interesse in rolluiken hebben. Op deze manier bespaar je samen.

Bespaar op voorrijkosten

Het komt het meeste voor dat de specialist een prijs per kilometer in rekening brengt. Bespaar door een lokale specialist in te huren. Dan heb je zelfs de kans dat je helemaal geen voorrijkosten hoeft te betalen, dit geldt vaak als je binnen een straal van 25 kilometer woont. Doe hier je voordeel mee.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden