De beste rolluiken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Rolluiken Elektrische rolluiken prijzen

Elektrische rolluiken prijzen

Minimale kosten
€ 150
Gemiddelde kosten
€ 350
Maximale kosten
€ 800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 285 - € 415

Ga jij ook voor het gemak van elektrische rolluiken? Lees hier alles over de prijzen en mogelijkheden, zodat je goed geïnformeerd een rolluik kiest wat perfect op jouw wensen aansluit.

Elektrische rolluiken prijzen

De prijs van een elektrisch rolluik is van de volgende factoren afhankelijk:

FactorPrijs per rolluik incl. btwBijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 80 - € 250Schakelaar of afstandsbediend
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken dalen de montage prijzen per rolluik
Totaal€ 270 - € 1.050
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Om een concreter beeld te krijgen van wat een rolluik precies kost zie je hieronder 3 voorbeelden van totaalprijzen voor elektrische rolluiken:

Goedkoopste keuze:
Een kunststof rolluik met draaischakelaar laten monteren voor een middelgroot raam van 150 x 200 cm kost € 320.

Gemiddelde:
Kies je voor een aluminium rolluik met draaischakelaar voor een raam van 200 x 200 cm, dan kost dit je € 700 inclusief montage.

XXL:
Laat je een aluminium roldeur van 300 x 350 cm installeren inclusief afstandsbediening, dan ben je € 1.400 kwijt.

Keuzes die invloed hebben op de prijs van elektrische rolluiken

Er zijn veel opties die de prijs van een elektrisch rolluik beïnvloeden, daarom heeft Homedeal de keuzes die je tegenkomt voor je op een rij gezet. Dit maakt het jou makkelijker om een rolluik te kiezen die exact aansluit bij jouw wensen.

Keuze 1: Materiaal

Allereerst is het materiaal van het rolluik van belang. Je hebt de keuze uit kunststof of aluminium.

  • Rolluiken van aluminium zijn geschikt voor zowel kleine als grote oppervlakken, omdat aluminium stevig metaal is. Bovendien werkt het aluminium rolluik isolerend, wat je helpt besparen op je energierekening. Ondanks de wat hogere prijs, kiezen de meeste mensen voor de voordelen van aluminium.
  • Rolluiken van kunststof worden gekozen omdat ze een stuk goedkoper zijn dan aluminium. Kunststof is alleen geschikt voor kleine oppervlakken en heeft een minder isolerende werking dan aluminium.

Rolluiken zijn verkrijgbaar vanaf 100 x 100 cm. Hieronder zie je de prijzen voor beide materialen en de 2 meest gangbare maten:

MateriaalGemiddelde prijs per rolluik, incl. btw 100 x 100 cmGemiddelde prijs per rolluik, incl. btw 200 x 200 cm
Kunststof€ 90 - € 150€ 250 - € 350
Aluminium€ 100 - € 250€ 350 - € 600

Keuze 2: Bediening

De meeste mensen kiezen voor elektrische rolluiken met schakelaar, omdat dit het goedkoopste is. Hoewel de prijs van een afstandsbediening wat hoger ligt, is deze wel erg prettig in gebruik. Voor de bediening van een elektrisch rolluik heb je de keuze uit de onderstaande mogelijkheden:

Elektrische bedieningGemiddelde meerprijs per rolluik incl. btw
Buismotor€ 60 - € 150
Draaischakelaar+ € 20
Sleutelschakelaar+ € 50
Tijdschakelaar+ € 50
Afstandsbediening+ € 100

Hou er rekening mee dat voor een groot rolluik ook een sterkere – en daardoor duurdere – motor nodig is om het rolluik soepel te laten rollen. De prijs van de motor is afhankelijk van de volgende punten:

  • de adapter;
  • de oppervlakte van het rolluik;
  • het gewicht van het rolluik;
  • de diameter van de as.

Hierdoor lopen de prijzen voor motoren erg uiteen. De kosten van de schakelaar of afstandsbediening komen bovenop de prijs van de motor.

Keuze 3: Montage

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn, bieden montagebedrijven een opmeetservice waarbij een monteur de maten voor jouw rolluik op komt meten. Zo ben je verzekerd van een goed passend rolluik. Als je besluit het rolluik ook door de monteur te laten monteren, vervallen vaak de eenmalige servicekosten van € 40. Het monteren van een rolluik kost over het algemeen tussen € 100 en € 200 per rolluik. Hiernaast heb je de keuze uit drie soorten montage:

  • Inbouw: Inbouwrolluiken zijn met name geschikt voor nieuwbouwwoningen, het rolluik is dan mooi weggewerkt. Voor bestaande woningen is deze optie niet gebruikelijk, omdat de gevel aangepast moet worden en dit veel tijd en geld kost.
  • Opbouw: Opbouw is voor zowel nieuwbouw- als oudere woningen mogelijk, doordat het rolluik aan de muur of het kozijn wordt bevestigd. Hierdoor lijkt het één geheel.
  • Voorzet: Bij voorzet wordt het rolluik op of tussen de zijmuren geplaatst, waardoor ook deze optie geschikt is voor alle huizen.

Voor het plaatsen van een rolluik op de tweede verdieping of hoger wordt door de monteur een meerprijs gerekend, doordat de ramen lastig bereikbaar zijn met een ladder en de monteur een steiger mee moet nemen. Hier wordt een meerprijs voor gevraagd van rond de € 30.

Keuze 4: Extra opties

Ten slotte zijn er nog een aantal extra opties waarmee je je rolluik helemaal naar jouw wensen maakt:

ProductGemiddelde prijs per stuk incl. btwBijzonderheden
Anti-optilveren€ 5Veren die het onmogelijk maken voor inbrekers om het rolluik omhoog te schuiven
Lakstift€ 12Om kleine beschadigingen te maskeren
Valse vensterbank€ 12,5060 x 30 mm per meter
Insectenhor€ 75Houdt beestjes buiten
Zonnesensoren€ 180Rolluik opent of sluit automatisch wanneer de zon schijnt (instelbaar)
Bewegingsmelder€ 250Rolluik sluit automatisch als een potentiële inbreker lang bij uw raam of deur blijft staan
Home motion systeem€ 500Draadloze bediening van het rolluik. Ook mogelijk via tablet of smartphone voor als je niet thuis bent en je vergeten bent om je rolluik omlaag te doen.

Vind de beste deal

Besparen op jouw project doe je door offertes te vergelijken. Benieuwd wat jij kwijt bent voor jouw rolluik? Vraag dan nu gratis en geheel vrijblijvend offertes aan van monteurs bij jou in de buurt. Binnen 48 uur ontvang je maximaal 6 offertes van experts die jouw project op professionele wijze klaren. Zo vergelijk je op je gemak prijzen zonder direct ergens aan vast te zitten. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totale prijs. Zo krijg je dus voor het laagste bedrag het mooiste resultaat!

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Door meerdere rolluiken in één keer te laten plaatsen dalen de montagekosten per rolluik. Daarom is het de moeite waard om direct meerdere rolluiken te laten plaatsen of om bij je buren te informeren of zij ook interesse in rolluiken hebben. Op deze manier bespaar je samen.

Bespaar op voorrijkosten

Het komt het meeste voor dat de monteur een prijs per kilometer rekent. Bespaar door een lokale monteur in te huren. Dan heb je de kans dat je helemaal geen voorrijkosten hoeft te betalen, dit geldt vaak als je binnen een straal van 25 kilometer woont. Doe hier je voordeel mee en bespaar op onnodige kosten!

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden