De beste rolluiken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Rolluiken Rolluik herstellen

Rolluik herstellen

Minimale kosten
€ 80
Gemiddelde kosten
€ 240
Maximale kosten
€ 400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 200 - € 280

Je rolluik hangt er niet meer mooi bij of werkt niet naar behoren, tijd om je rolluik te laten herstellen. Aan het herstellen van je rolluik ben je het liefst zo min mogelijk geld en tijd kwijt, lees in deze prijsgids hoe je zonder veel inspanning je rolluik laat herstellen tegen de voordeligste prijs.

Rolluik herstellen kosten

Zie onderstaand de meest voorkomende reparaties aan een rolluik, en de daarbij behorende gemiddelde kosten. Uiteraard verschillen de kosten per specialist en de grote van de schade, maar het geeft je wel een indicatie.

FactorGemiddelde prijs per rolluik, incl. btwToelichting
Voorrijkosten€ 20 - € 40 Afhankelijk van reisafstand
Vervangen rolluikmotor€ 170 - € 300Afhankelijk van merk motor
Vervangen bediening€ 30 - € 140Afhankelijk van type bediening
Vervangen rolluikblad€ 100 - € 200Afhankelijk van afmetingen
Overige reparaties € 20 - € 40Uurtarief per specialist

Exact weten hoeveel jouw rolluik herstellen kost?  

Bovenstaand overzicht geeft je een prijsindicatie voor reparaties aan je rolluik. Nog nuttiger is om precies te weten wat je kwijt bent voor het herstellen van jouw rolluik. Vraag geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten bij jou uit de buurt. Binnen 48 uur heb je de prijsinformatie in huis. Vergelijk de diverse prijzen met elkaar en ga voor de beste prijs, het prijsverschil tussen specialisten kan namelijk oplopen tot wel 40%.

Prijsvoorbeelden rolluik herstellen

Lees hieronder 3 veelvoorkomende rolluik reparaties. De voorbeelden geven je een indicatie van de kosten voor dit project.

Goedkoop herstellen: Werkt de handmatige bediening van je rolluik niet meer? Voor het vervangen van een rolluikband door een specialist betaal je gemiddeld € 50, inclusief voorrijkosten.

Herstellen na storm: Wanneer je rolluikblad na een hevige storm is beschadigd, betaal je voor het vervangen van het rolluikblad door een specialist gemiddeld € 200, inclusief voorrijkosten.

Grondig herstellen: Je rolluik rolt niet meer goed naar beneden en naar boven en je denkt dat er iets mis is met de motor. Voor een gemiddelde prijs van € 320 komt een specialist de rolluikmotor vervangen en stelt hij deze opnieuw af. Deze prijs is ook inclusief voorrijkosten.

Prijsopbouw rolluik herstellen

rolluik herstellen

Herstellen of een nieuw rolluik?

Stel jezelf de vraag of het de moeite waard is om je rolluik te laten herstellen. Hoe oud is je rolluik ondertussen en hoe is de verhouding van de reparatiekosten ten opzichte van de kosten voor de aanschaf van een nieuw rolluik? Zie in onderstaand overzicht wat de gemiddelde prijs is van een nieuw rolluik.

FactorPrijs per rolluik incl. btwToelichting
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium + klein tot groot rolluik
Bediening€ 0 - € 250Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 250Bij meerdere rolluiken daalt de montageprijs per rolluik
Totaal€ 190 - € 1.100

Vind de beste deal

Wil je graag je rolluik laten herstellen of gaan voor een nieuw goedwerkend rolluik? Dan wil je dit uiteraard wel voor de beste prijs doen. Dat kan, wat je daarvoor moet doen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten bij jou uit de buurt. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie. Vergelijk de prijzen en zie eenvoudig welke specialist je de beste prijs biedt, dit kan je een besparing van tot wel 40% opleveren.

Homedeal bespaartips

Bespaar op voorrijkosten

Specialisten rekenen vaak een prijs per kilometer aan voorrijkosten. Door een lokale specialist in te huren bespaar je op deze voorrijkosten. De meeste specialisten brengen zelfs helemaal geen voorrijkosten in rekening als je binnen een straal van 25 kilometer woont, doe hier je voordeel mee.

Voorkom schade en reparatie aan je rolluik

Wanneer je voor de winter de geleiders en rubbers van je rolluik insmeert met zuurvrije vaseline voorkom je dat deze onderdelen vastvriezen en daardoor beschadigingen kunnen veroorzaken. In de zomer is het verstandig om bij felle zon een rolluik met elektrische bediening eerst af te laten koelen voordat je hem bediend, ook dit is beter voor de prestaties van je rolluik.

Kies voor een betrouwbaar merk

Kies voor een betrouwbaar merk zodat je minder risico loopt op onaangename verrassingen. Bekende merken die goede kwaliteit rolluiken aanbieden zijn onder andere Heroal, Verano en Smits. In de meeste gevallen geniet je dan van 5 jaar garantie waardoor je minder risico hebt op vervelende kosten bij eventuele beschadiging van je rolluik.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden