De beste rolluiken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Rolluiken Rolluiken prijzen

Rolluiken prijzen

Minimale kosten
€ 950
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Wil je een rolluik aan jouw huis laten plaatsen, zodat je van alle voordelen van rolluiken kunt genieten? Homedeal zet alle prijzen en mogelijkheden op het gebied van rolluiken voor je op een rij.

Rolluiken prijzen

Een rolluik verhoogt je wooncomfort vanwege de zonwerende functie, wat de voornaamste reden is dat mensen voor een rolluik kiezen. Hiernaast biedt een rolluik nog meer grote voordelen:

 • geluidswerend;
 • werkt als extra isolatie en daardoor energiebesparend;
 • vergroot privacy in huis;
 • inbraakwerend.

Wil je ook profiteren van al deze voordelen en ben je benieuwd wat dit je ongeveer gaat kosten? Hieronder vind je het antwoord:

FactorPrijs per rolluik
incl. btw
Bijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 250Handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken daalt de
montageprijs per rolluik
Totaal € 200 - € 1.050
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je de gemiddelde prijzen van rolluiken. Ga jij voor de voordelige optie of kies je voor luxe? Om je een beter beeld te geven van prijzen voor rolluiken, zie je hieronder een aantal prijsvoorbeelden:

Goedkoopste keuze:
Voor het laten monteren van een kunststof rolluik voor een raam van 100 x 100 cm met handmatige bediening betaal je € 220.

Gemiddeld:
Laat je een rolluik van aluminium plaatsen bij een wat groter raam van 150 x 200 cm met een elektrische schakelaar, dan ben je € 500 kwijt.

XXL:
Laat je een aluminium roldeur van 200 x 250 cm voor je garage monteren met bediening via afstandsbediening, dan komt de totale prijs op € 1.000.

Prijsopbouw rolluiken plaatsen

Rolluiken prijzen

 

Zoals je ziet heeft de prijs van het rolluik de grootste invloed op de totaalprijs.

Keuzes die de prijs van het rolluik beïnvloeden

In bovenstaand cirkeldiagram zie je dat het rolluik zelf de grootste kostenpost is. De precieze prijs is afhankelijk van het materiaal, de grootte en de bediening van het rolluik. Daarnaast heb je een scala aan extra opties, zodat je jouw rolluik precies naar jouw wensen samenstelt. Hieronder vind je meer uitleg over de verschillende keuzemogelijkheden die van belang zijn als je een rolluik laat plaatsen:

Keuze 1: Materiaal

Ten eerste heeft het materiaal van het rolluik invloed op de prijs. Je hebt de keuze uit twee soorten: kunststof en aluminium. Voor het gemak hebben we de prijzen ingedeeld in twee maten, zodat je een beter idee krijgt hoeveel je voor jouw rolluik kwijt bent.

MateriaalPrijs 100 x 100 cmPrijs 200 x 200 cm
Kunststof€ 90 - € 150€ 250 - € 350
Aluminium€ 100 - € 250€ 350 - € 600

Uiteraard wordt de exacte prijs grotendeels bepaald door de grootte van het rolluik. Maten van rolluiken starten vanaf 100 x 100 cm. Kunststof rolluiken worden met name gebruikt voor kleinere oppervlakken, zoals raamkozijnen. De lamellen van een kunststof rolluik zijn gevuld met lucht, tegenover schuim bij aluminium rolluiken. Hierdoor is de isolerende werking van aluminium rolluiken beter dan dat van de kunststof variant. Aluminium rolluiken zorgen hiernaast voor goede geluidswering en zijn geschikt voor zowel ramen als grote oppervlakken, zoals roldeuren. Door deze voordelen kiezen de meeste mensen voor aluminium rolluiken.

Keuze 2: Bediening

Je hebt 2 keuzes voor de bediening: handmatig of elektrisch. Als je voor elektrische bediening kiest, heb je naast het soort bediening ook een buismotor nodig. Hoe groter het rolluik is, hoe sterker de motor moet zijn en daardoor gaat ook de prijs omhoog. De benodigde kracht van de motor is afhankelijk van de volgende factoren:

 • de adapter;
 • de oppervlakte van het rolluik;
 • het gewicht van het rolluik;
 • de diameter van de as.

Omdat er veel factoren meewegen in de prijs, lopen prijzen voor buismotoren erg uiteen. In onderstaand schema zie je de prijzen per optie. De prijzen voor elektrische bediening komen bovenop de prijs van de motor.

BedieningMeerprijs per rolluik, incl. btw
Handbediening € 10 - € 20
Slingerstang€ 10
Band of koord€ 20
Elektrische bediening € 80 - € 250
Buismotor€ 60 - € 150
Draaischakelaar+ € 20
Sleutelschakelaar+ € 50
Tijdschakelaar+ € 50
Afstandsbediening+ € 100

De elektrische schakelaar wordt het meest gekozen, omdat deze het makkelijkst in gebruik is. Hiernaast is handbediening ook nog altijd populair omdat het eenvoudig werkt, goedkoop is en bovendien niet afhankelijk is van stroom. Voor een elektrische afstandsbediening wordt minder vaak gekozen, doordat dit meer een luxe optie is.

Keuze 3: Montage

Zo goed als alle installatiebedrijven bieden een opmeetservice. Maak je hier gebruik van, dan weet je zeker dat je straks de juiste maat rolluik in handen hebt. Deze service kost € 40. Besluit je om met de installateur in zee te gaan, dan worden de maten vaak gratis voor je opgemeten.

Kies je ervoor om je rolluik stevig te laten monteren door een specialist, dan kost dit je tussen de € 100 en € 200 per rolluik. Denk eraan dat wanneer je meerdere rolluiken in één keer laat plaatsen, de montagekosten per rolluik dalen. Voor het plaatsen zijn 3 mogelijkheden:

 • Inbouw: In nieuwbouwwoningen kunnen rolluiken ingebouwd worden, wat voor het mooiste resultaat zorgt. In bestaande woningen is dit wel mogelijk maar niet gebruikelijk, omdat de gevel van het huis dan aangepast moet worden.
 • Opbouw: Opbouwrolluiken worden aan de muur of het raamkozijn bevestigd, waardoor dit een geschikte optie is voor zowel nieuwbouw als oudere huizen. Hierbij vormen het raam en het rolluik één geheel.
 • Voorzet: Bij voorzet zijn er twee mogelijkheden: het rolluik op de muur plaatsen of tussen de muren. Hierdoor blijft uw gevel intact en is deze optie geschikt voor alle soorten huizen.

Hou er rekening mee dat er een meerprijs wordt gevraagd wanneer het rolluik op de tweede verdieping of hoger geplaatst moet worden. Omdat deze verdieping niet makkelijk met een ladder bereikbaar is, wordt het rolluik vanaf een steiger gemonteerd. Reken op een meerprijs van rond de € 30.

Keuze 4: Extra opties

Je kan jouw wooncomfort nóg meer verhogen door de volgende extra opties:

ProductGemiddelde prijs per stuk, incl. btwBijzonderheden
Anti-optilveren€ 5Veren die het onmogelijk maken voor inbrekers om het rolluik omhoog te schuiven
Lakstift€ 12Om kleine beschadigingen te maskeren
Valse vensterbank€ 12,5060 x 30 mm per meter
Bandvertrager€ 40Alleen voor handmatige bediening
Insectenhor€ 75Houdt ongewenste insecten buiten
Zonnesensoren€ 180Rolluik opent of sluit automatisch wanneer de zon schijnt (instelbaar)
Bewegingsmelder€ 250Rolluik sluit automatisch als een potentiële inbreker lang bij uw raam of deur blijft staan
Home motion systeem€ 500Draadloze bediening van het rolluik. Ook bediening via tablet of smartphone mogelijk voor als je niet thuis bent en de zon begint te schijnen

Vind de beste deal

Nu weet je wat een rolluik kost, maar ben je nieuwsgierig naar wat rolluiken voor jouw huis precies kosten? Vraag nu eenvoudig, kosteloos en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 rolluikspecialisten bij jou in de omgeving. Binnen 48 uur heb je de offertes in huis. Door prijzen te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totale prijs. Zo geniet je voor minder geld toch van alle voordelen van een rolluik!

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Twijfel je of je meerdere rolluiken wilt laten plaatsen? Hou er rekening mee dat je korting op de montage krijgt als je meerdere rolluiken in één keer laat plaatsen. Informeer ook van tevoren bij je buren of zij interesse hebben in een rolluik.

Gebruik je spierballen

Handbediende rolluiken zijn goedkoper dan elektrische rolluiken. Door voor handbediend te kiezen verlaag je de kosten en geef je daarnaast je armspieren regelmatig een workout. Dat is natuurlijk nooit verkeerd!

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden