De beste rolluiken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Rolluiken Rolluiken schoonmaken

Rolluiken schoonmaken

Het schoonmaken van je rolluiken is geen leuk karwei, maar mag niet over hoofd gezien worden. Wanneer je het onderhoud van je rolluiken goed aanpakt, gaan deze langer mee. Met deze tips geven we je alvast een zetje in de goede richting.

Kosten rolluiken schoonmaken

Met onderstaande producten maak je jouw rolluiken stralend schoon:

ProductGemiddelde prijs incl. btwToelichting
Rolluik reiniger€ 5 per 500 mlGeschikt voor kunststof, aluminium en metaal
Borstel€ 15 per stukHelpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken
Teflonspray€ 15 per 300 mlVoor onderhoud van geleiders en rubberprofielen
Roestverwijderaar€ 20 per 500 mlSpeciaal voor het verwijderen van roestvlekken
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Stappenplan rolluiken schoonmaken

Aan de hand van onderstaande stappen ga je gestructureerd te werk en ben je sneller klaar met het schoonmaken van je rolluiken.

1. Haal het rolluik van het stroomnet

De meeste rolluiken zijn tegenwoordig voorzien van elektrische bediening in de vorm van een wandzender of afstandsbediening. Voordat je begint met het boenen van je rolluik is het verstandig om de spanning van het rolluik af te halen door de stroomkabel uit het stopcontact te halen. Water met elektriciteit is een gevaarlijke combinatie!

2. Gebruik je ladder op een veilige manier

Omdat de meeste rolluiken zich bevinden op de 1e verdieping is een stevige ladder noodzakelijk om het rolluik schoon te maken. Gebruik geen ladder bij regen of gladheid, stel het schoonmaken in dit geval uit. Een gladde ondergrond kan voor instabiliteit en gevaarlijke situaties zorgen. Plaats de ladder altijd tegen een vlakke buitenmuur aan. Dakgoten, randen en ramen zijn niet berekend op jouw gewicht en het gewicht van de ladder. Voor een goede stand van de ladder zet je je tenen tegen de onderkant van de ladder en pak je de ladder vast met gestrekte armen recht vooruit, zo staat de ladder in een hoek van ongeveer 75 graden t.o.v. de buitenmuur. Zorg er tot slot voor dat bewegende delen als deuren, ramen en zonwering geblokkeerd zijn en jou niet hinderen als je op de ladder staat.

3. Maak het rolluik aan de buitenkant schoon

Voor het schoonmaken van rolluiken adviseren wij om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, dit leidt in de meeste gevallen tot lelijke vlekken en oneffenheden op je rolluik. Een spons met rolluik reiniger is voldoende om het vuil te verwijderen. Droog het rolluik achteraf met een zachte doek voor een blinkend resultaat.

4. Maak het rolluik aan de binnenkant schoon

Het verwijderen van de kap van de omkasting is nodig om de binnenkant van het rolluiken schoon te maken. Het schoonmaken van de binnenkant is lastiger. In de binnenkant van het rolluik blijft veel vuil zitten wat niet fris oogt als het rolluik naar beneden is gerold. Om de kap op de omkasting bovenaan het rolluik te verwijderen moet het rolluik eerst opgerold worden waarna je de kap van de omkasting eraf schoeft. Na het verwijderen van de kap laat je de lamellen steeds een stukje zakken en maak je deze met een spons en rolluik reiniger schoon.

5. Maak de geleiders schoon

Om het rolluik soepel te laten bewegen raden wij je aan de geleiders en rubbers 1 keer per jaar in te smeren met bijvoorbeeld een teflonspray. Gebruik geen vet smeermiddel, dit trekt vuil aan en dat wil je nu juist  voorkomen.

6. Herhaal dit jaarlijks

Het is voldoende om je rolluik 1 keer per jaar grondig schoon te maken. Maak je frequent gebruik van het rolluik en zie je dat het vuil snel terugkeerd, dan raden wij je aan om regelmatig met een tuinslang het meeste vuil van het rolluik te verwijderen.

Waarom je rolluik schoonmaken

Je rolluik wordt het hele jaar door blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, goed onderhoud is daarom van groot belang. Dit is waarom het schoonmaken van het rolluik belangrijk is:

  • Verlening van de gemiddelde levensduur van 15 jaar
  • Optimale werking door gesmeerde delen
  • Een verzorgde indruk vanaf de buitenkant
  • Geen vies aanzicht vanaf de binnenkant

Het schoonmaken van je rolluik liever uitbesteden?

Blijf je liever met beide benen op de grond en wil je het schoonmaken van je rolluiken overlaten aan een specialist? Bij de meeste aanbieders van rolluiken is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten waarmee je het schoonmaken uitbesteed.  In een onderhoudscontract staan vaste afspraken voor het schoonmaken en onderhouden van de rolluiken. De prijs voor het schoonmaken van rolluiken wordt in de meeste gevallen berekend per vierkante meter. Afhankelijk van de aanbieder varieert de prijs van € 15 per vierkante meter tot € 50 per vierkante meter.

Ontvang prijsinformatie van rolluikspecialisten

Mocht je rolluik aan vervanging toe zijn. Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie waarmee je kunt starten met vergelijken. Door de prijzen te vergelijken van verschillende aanbieders bespaar je namelijk tot wel 40% op de totale prijs voor je rolluik. Op deze manier heb je de beste deal en betaal je nooit te veel.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden