De beste architect deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Architect Interieurstylist

Interieurstylist

Minimale kosten
€ 50
Gemiddelde kosten
€ 395
Maximale kosten
€ 950
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 325 - € 465

Altijd al gefantaseerd van een woonkamer die precies aansluit op jouw stijl, een slaapkamer waar je pas echt in wegdroomt of een passend kleurenpatroon in je hele woning? Een interieurstylist maakt deze wensen werkelijkheid. Natuurlijk wil je weten wat een interieurstylist kost. Op Homedeal vind je actuele prijzen en opties van interieurstylisten.

Wat kost een interieurstylist?

Wil je enkel een kleuradvies, of wil je je interieur compleet verfrissen met nieuwe meubels? De prijzen hiervoor verschillen behoorlijk, en daarom is het verstandig voorkennis op te doen en daar je voordeel uit te halen. De interieurstylist kan een tarief hanteren per uur of per ruimte en kijkt ook naar de omvang van de opdracht.

Soort interieuradviesGemiddelde prijs per ruimte, incl. btwInbegrepen in prijs
Kleuradvies€ 50 - Kleuradvies voor de juiste sfeer
Basis interieuradvies€ 200 - € 400- Kleuradvies voor de juiste sfeer
- Inrichtingsadvies
Uitgebreid interieuradvies, inclusief aankoopadvies en materiaalkosten
€ 650 - € 950- Kleuradvies voor de juiste sfeer
- Inrichtingsadvies
- Plattegrond op schaal
- Lichtplan
- Boodschappenlijst met passende meubels/accessoires, incl. verkoopadressen
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Goedkoopste keuze:
De laagste prijs betaal je wanneer je kiest voor enkel een kleuradvies over een of meerdere ruimtes in je huis. Je interieurstylist geeft kleuradvies over verf, behang, gordijnen en eventueel accessoires. Het kleuradvies ontvang je al vanaf € 50 per ruimte.

Middenweg:
Het meest wordt gekozen voor een compact advies over 1 ruimte in huis. Je interieurstylist geeft interieuradvies over de kleuren en indeling van het meubilair, vaak op basis van een plattegrond. Dit advies kost gemiddeld tussen de € 200 en € 240 per ruimte.

Meest uitgebreide keuze:
Je interieurstylist biedt de meeste luxe door het geven van een uitgebreid interieuradvies, inclusief een aankoopadvies. Stylisten geven een boodschappenlijst, inclusief verkoopadressen, aan je mee met de juiste meubels om jouw woning een mooi geheel te maken. Dit advies kost gemiddeld tussen de € 650 en € 950.

Welke keuzes bepalen de kosten van een interieurstylist?

De hoogte van de kosten voor een interieurstylist worden bepaald door de volgende keuzes:
Keuze 1: Eén of meerdere ruimtes
De kosten van je interieurstylist hangen grotendeels af van de ruimtes die je laat stylen. Wil je interieuradvies over de inrichting van je woonkamer of slaapkamer, of meteen het hele huis laten restylen? Ook de grootte van de verschillende ruimtes telt mee in de kosten van een interieurstylist. Hierbij wordt namelijk rekening gehouden met het uurtarief dat kan varierën van € 60 tot € 120. De prijzen voor advies voor een extra ruimte liggen rond € 75 per uur.

Keuze 2: Het verschil tussen een interieuradvies, -ontwerp of -uitvoering
De werkzaamheden die je stylist voor je uitvoert zijn op te delen in advies, ontwerp en uitvoering. Het verschil zit in het werk dat de stylist echt gaat uitvoeren versus het werk dat je na het interieuradvies zelf gaat doen.

  • Een interieuradvies is het advies dat je interieurstylist mondeling of schriftelijk overhandigt na het bekijken van de ruimte(s) en bespreken van je wensen, dit duurt vaak 1 á 2 uur.
  • Bij een interieurontwerp is je interieurstylist uiteraard langer bezig. Hij of zij inventariseert het meubilair en maakt naast het kleuradvies, een nieuwe plattegrond met indeling voor je.
  • De uitvoering van het interieuradvies is de meest luxe optie waarvoor je kunt kiezen. Je laat na overleg van je wensen en het maken van afspraken de interieurstylist geheel zijn/haar gang gaan met je huis. De indeling en de kleuren worden aangepast en de aankoop van eventueel nieuw meubilair wordt voor je gedaan. Hier heeft de interieurstylist vaak een dagtaak aan, reken op een duur van 8 á 10 uur.

Een interieuradvies krijg je al vanaf € 200 per ruimte en een interieurontwerp kost gemiddeld € 750. Voor de tijd en het materiaal dat de interieurstylist gebruikt tijdens het geven en uitvoeren van het interieuradvies liggen de kosten gemiddeld rond de € 950.

Keuze 3: Extra’s
Elke interieurstylist is anders en iedereen wil zich onderscheiden van anderen. Dit wordt veelal gedaan door het aanbieden van extra’s naast een goed interieuradvies. De belangrijkste extra’s die je interieurstylist kan aanbieden zijn het uittekenen van een plattegrond en aanvullend of online advies. In de tabel hieronder zie je de gemiddelde prijzen van verschillende extra’s.

Extra optiePer uur of ruimteGemiddelde prijs, incl. btwToelichting
Aanvullend adviesPer uur€ 75Advies voor een extra ruimte of advies voor verandering op de lange termijn
Online advies*Per ruimte€ 75Antwoorden op vragen over je inrichting en styling
PlattegrondPer ruimte€ 95Tekening van je woning/ruimte met nieuwe indeling
MoodboardPer ruimte€ 95Een bord met afbeeldingen, stoffen, kleuren en sfeer ideeën
AccessoirepakketPer ruimte€ 100Advies over geschikte accessoires in je interieur, incl. boodschappenlijst
LichtplanPer ruimte€ 125
Een plan waar welk soort lampen moeten staan om de juiste sfeer te creëren

* Online advies wordt niet vaak aangeboden door interieurstylisten omdat ze vaak de ruimte willen ervaren om goed advies te geven. Let er op bij online advies dat je zelf goede foto’s van de ruimte moet maken en de ruimte ook goed moet opmeten!

Vind de beste deal

Je interieur is erg persoonlijk en daarom wil je het beste advies. Heb je al besloten wat je interieurstylist in jouw huis gaat veranderen, of wil je toch liever nog een professionele kijk op de ruimte? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan op Homedeal. Binnen 48 uur ontvang je tot 6 offertes van interieurstylisten in jouw omgeving. Door de concurrentie onder interieurstylisten, lopen de kosten flink uiteen. Hier profiteer jij van door offertes te vergelijken en zo tot wel 40% te besparen.

Homedeal bespaartips

Vooraf inspiratie opdoen

Verzamel voorafgaand aan het bezoek van de interieurstylist afbeeldingen van stijlen en stoffen die je mooi vindt. De kosten van een interieurstylist worden vaak berekend aan de hand van tijd en door zelf voorwerk te doen bespaar je daarop al gauw een uurtarief van € 60 tot € 120.

Plattegrond van je huis of kamer

Zorg zelf voor een plattegrond van je huis of kamer. Deze heb je misschien al ergens liggen, of kun je zelf of door een kennis laten maken. Het bespaart een hoop tijd wanneer de interieurstylist de ruimte niet hoeft op te meten en uit te tekenen. Zo is er meer tijd over voor het bespreken van je wensen en het daadwerkelijke advies.

Kies voor een interieurstylist in de buurt

De meeste interieurstylisten berekenen een bedrag per kilometer wanneer ze een bezoek aan huis leveren. Door een stylist in de buurt in te schakelen bespaar je eenvoudig op de reiskosten, of komen deze zelfs te vervallen!

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden