De beste architect deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Architect Interieuradvies

Interieuradvies

Minimale kosten
€ 75
Gemiddelde kosten
€ 210
Maximale kosten
€ 700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 170 - € 250

Ben je op zoek naar inspiratie voor je interieur? Een interieuradviseur vertaalt jouw woonwensen naar een woning waar jij je altijd thuis voelt. Bekijk hier alle interieuradvies kosten en lees meer over de mogelijkheden.

Interieuradvies kosten | Prijsvoorbeelden | Vergelijking | Tips | Extra’s | De beste deal

Wat kost interieuradvies?

Een interieuradviseur biedt verschillende mogelijkheden aan om jouw interieur te restylen. De kosten voor interieuradvies starten vanaf € 250 voor een mondeling interieuradvies op locatie. Dit kun je uitbreiden met 2D of 3D plattegrond, personal shopping door de stylist of een totaal interieurontwerp.

Bekijk in dit prijzenoverzicht de mogelijkheden met bijbehorende prijzen.

AdviesGem. kosten per advies/uur, incl. btwToelichting
Uurtarief interieuradviseur€ 80Specifiek advies over een bepaald onderdeel, bijvoorbeeld; plattegrond of kleuradvies.
Mondeling interieuradvies op locatie€ 250Een bezoek aan huis waarbij je mondeling kleur- en interieuradvies krijgt, dit advies duurt ongeveer 2 uur en na dit advies ga je zelf aan de slag.
Verkoopstyling Vanaf € 250Wil je jouw woning verkopen, maar lukt dit tot op heden maar niet? Kies dan voor verkoopstyling.
Basis interieuradvies aangevuld met 2D- of 3D-plattegrond€ 400Mondeling of schriftelijk kleur- en interieuradvies, aangevuld met een plattegrond en moodboard.
Uitgebreid interieuradvies en personal shopping€ 700Uitgebreid kleur- en interieuradvies waarna de adviseur alleen of samen met jou nieuwe meubels/accessoires aanschaft.
Totaal interieurontwerp€ 800Naar aanleiding van een intakegesprek presenteert de adviseur een interieurplan met plattegrond en verschillende indelingsvoorstellen. De plattegrond is weergegeven in 2D of 3D.
Interieuradvies op maatVanaf € 1.500Bij een bijzonder project, zoals een verbouwing of verhuizing, kies je voor advies op maat.
Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 interieuradvies offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Interieuradvies prijsvoorbeelden

De inhoud van het interieuradvies hangt af van je budget. Bekijk de onderstaande prijsvoorbeelden en krijg een beter beeld van de verschillende mogelijkheden.

Een goedkoop advies: ben je op zoek naar een interieuradviseur, maar betaal je er liever niet te veel voor? Kies dan voor mondeling interieuradvies op locatie. De adviseur geeft bijvoorbeeld een basic kleur- en interieuradvies. Na dit advies ga je zelf aan de slag met de geadviseerde aanpassingen. Dit advies kost gemiddeld € 200 per ruimte.

Uitgebreid advies: Wil je je interieur grondig veranderen? Dan is een uitgebreid advies op maat iets voor jou. ? Dit houdt een adviesgesprek in over kleur en interieur en een ontwerp van een moodboard en een plattegrond van de toekomstige situatie.  Tevens zal de interieuradviseur de inkopen doen na goedkeuring van het ontwerp. Na dit traject is je interieur dus volledig vernieuwd. De kosten voor een uitgebreid advies bedragen gemiddeld € 700 per traject.

Totaal interieurontwerp: Wil je een volledige ruimte laten verbouwen of herinrichten? Kies dan voor een totaal interieurontwerp. Je ontvangt verschillende indelingsvoorstellen in de vorm van een 2D- of 3D-tekening inclusief kleur- en lichtadvies. De adviseur begeleidt het inrichtingsproject volledig. De kosten voor een totaal interieurontwerp bedragen gemiddeld € 800 per traject.

Vergelijking: welk interieur adviestraject past bij mij?

Heb je alle adviestrajecten bekeken, maar heb je geen idee welk traject het beste bij jou past? Bekijk onderstaand de verschillende trajecten, ontdek wat dit project inhoudt en kies het beste adviestraject voor jou.

Soort trajectBestaat uit:VoordelenNadelen
Basis interieuradvies- Intakegesprek
- Advies & tips
- Advies vanaf bouwtekeningen
- Een passend advies in een 2 uur durend gesprek
- Redelijk goedkope optie
- Je moet daarna zelf aan de slag met het advies
- Je ontvangt geen meubel- en accessoiresadvies.
Uitgebreid interieuradvies- Intakegesprek
- Plattegrond en moodboard
- Kleur- en meubeladvies
- Advies inclusief moodboard en plattegrond
- Personal shopping mogelijk
- Geen materiaal-, accessoires- en verlichtingsadvies
Totaal interieurontwerp- Intakegesprek
- Plattegrond in 2D of 3D
- Kleur- en meubeladvies
- Materialen-, accessoires- en verlichtingsadvies
- Een lijst met passende meubels en accessoires
- Interieuradviseur ontwerpt verschillende indelingsvoorstellen
- De adviseur kan je tevens begeleiden bij het aankoopproces van nieuwe meubels of accessoires.
- Personal shopping mogelijk
- Dit traject is prijzig.
Interieuradvies op maat- Advies passend bij jouw situatie
- Geschikt voor een grote verbouwing of verhuizing
- De adviseur geeft advies over meerdere ruimtes
- De adviseur kan de gehele verbouwing of verhuizing ondersteunen
- Dit traject is prijzig.

Tips voor de beste interieuradviseur

Jouw huidige interieur is waarschijnlijk ingericht naar jouw persoonlijke smaak. Je wilt dan natuurlijk een interieuradviseur die past bij jouw stijl. Bekijk deze 2 handige tips om de beste interieuradviseur voor jou te vinden:

 1. Maak een moodboard
  De keuze voor het vinden van de perfecte interieuradviseur is afhankelijk van jouw smaak. Misschien weet je al van jezelf dat je houdt van een landelijke, minimalistische of moderne woonstijl. . Ga op zoek naar een interieuradviseur die aansluit bij deze wensen. Ben je niet helemaal bekend met jouw eigen wensen en stijl? Probeer dan een moodboard te maken met alle meubels en accessoires en wooninrichtingen die je mooi en leuk vindt. Vergelijk jouw persoonlijke moodboard met het portfolio van de interieuradviseur. Deze vind je vaak op de website van de desbetreffende adviseur of vraag je aan bij de interieuradviseur.
 2. Vraag meerdere offertes aan en vergelijk interieuradviseurs
  Vergelijk meerdere interieuradviseurs, zodat je zeker weet dat je de beste specialist voor jouw interieur makeover kiest! Vergelijk de interieuradviseurs op onderstaande punten.

  • Prijs: Een interieuradviseur werkt vaak als zzp’er en stelt zijn of haar eigen prijzen samen. Deze prijzen kunnen dus per adviseur verschillen. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 interieuradvies offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.
  • Portfolio: Veel interieuradviseurs hebben een website waarop hun portfolio of een deel hiervan te zien is. Bekijk het portfolio en bepaal of deze aansluit bij jouw woonwensen en stijl.
   Werkwijze: Op welke manier gaat de interieuradviseur te werk? Krijg je een advies aan huis of beschikt de adviseur over een woonwinkel? Bekijk dit van tevoren goed.

Extra opties voor interieuradvies

Stel je liever je eigen traject met mogelijkheden samen? Dan betaal je vaak het uurtarief van de adviseur. Bekijk de prijzen van extra opties die mogelijk zijn bij een interieuradvies.

Extra optieVanaf prijs, incl. btwToelichting
Stalenpakket€ 10 Kosten per staal*, per productsoort zoals: vloer, verf, behang, raambekleding of meubelstof
Specifiek product avies€ 35Aanvullend advies per specifieke productsoort zoals: vloer, wand, raam, accessoires etc.
Moodboard€ 50Een bord met inspiratie voor de te creëren sfeer van je woning of ruimte
Personal shopping€ 50 - € 70Personal shopping als aanvulling op het advies, gebaseerd op uurloon
Extra ruimte€ 150Kleur- en interieuradvies voor een extra ruimte in je woning
Woningfotografie€ 175Kleine styling van de woning en woningfotografie
Lichtplan€ 275Tekenen van een lichtplan; welke verlichting hoort waar om de juiste sfeer te creëren

* Stalen zijn voorbeelden van kleuren en textiel, die je bijvoorbeeld een beter beeld geven van welke verfkleur goed op de muur staat of welke stof geschikt is voor je nieuwe bank. .

Vind de beste deal

 1. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 interieuradvies offertes aan.
 2. Homedeal zoekt voor jou de beste interieuradviseurs uit de buurt.
 3. Binnen 2 werkdagen nemen de interieuradviseurs contact met je op.
 4. Je ontvangt vervolgens een e-mail met daarin tot wel 6 offertes van interieuradviseurs.
 5. Vergelijk de interieuradviseurs op basis van prijs en kwaliteit en kies de beste specialist voor jouw project.

Homedeal bespaartips

Kies voor een interieuradviseur in de buurt

De prijzen van interieuradvies liggen per adviseur niet ver uiteen. Bespaar daarom op de kleine dingen, zoals reistijd en -kosten. Een interieuradviseur in de buurt rekent niet gauw reiskosten, en daarmee bespaar je gemiddeld € 0,25 per kilometer.

Online kennismaken

Sommige interieuradviseurs maken gebruik van de optie om vooraf kennis te maken. Deze gesprekken worden telefonisch gevoerd of online via de mail of Skype. Je interieuradviseur weet alvast je wensen, en bereidt zich makkelijker voor door het juiste materiaal mee te nemen. De interieuradviseur is minder lang bezig met het inventariseren van je wensen en meubels en kan meer tijd steken in het geven van advies. Kennismakingsgesprekken zijn meestal gratis!

Woonwinkels met interieuradviseurs

Interieuradviseurs werken vaak als ZZP’er, maar ze zijn er ook in dienst van een woonwinkel. Wanneer je gebruik maakt van het interieuradvies van een adviseur bij een woonwinkel en daar een aankoop doet, vervallen meestal de kosten voor het advies. Vraag hiernaar bij de woonwinkels bij jou in de buurt en bespaar daarmee € 75 tot € 100 per advies.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden