De beste architect deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Architect Interieurarchitect kosten

Interieurarchitect kosten

Minimale kosten
€ 140
Gemiddelde kosten
€ 600
Maximale kosten
€ 7.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 490 - € 710

Het interieur van je huis, die wil je in een mooi jasje steken! Daarom is het belangrijk dat het interieur precies aansluit op jouw woonwensen. Een interieurarchitect maakt je woning compleet naar verwachting, zodat jij je er altijd thuis voelt. Op Homedeal vind je actuele prijzen van verschillende projecten die een interieurarchitect uitvoert.

Wat kost een interieurarchitect?

Een interieurarchitect ontwerpt de binnenkant van je (nieuwe) woning. Denk hierbij aan tekeningen voor het opdelen van een kamer of een functioneel ontwerp voor een nieuwe keuken. Omdat de interieurarchitect veel verschillende project uitvoert, doe je er goed aan je te laten informeren over de prijzen van jouw gewenste project. In onderstaand prijzenoverzicht vind je gemiddelde prijzen van een klein project, een middelmatig project en het grootste project dat een interieurarchitect uitvoert.

OptiesGemiddelde kosten per ruimte, incl. btwToelichting
Advies en schetsen€ 140 De interieurarchitect denkt mee over wensen en plannen en schetst een eerste ontwerp
Volledig ontwerp€ 525De interieurarchitect maakt een volledig ontwerp, vaak inclusief 3D visualisatie
Volledig ontwerp met bouwbegeleiding€ 7.000De interieurarchitect maakt een volledig ontwerp, doet een vergunningsaanvraag indien nodig en zorgt voor begeleiding tijdens de bouw
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Prijsvoorbeelden

Om een duidelijk beeld te creëren van wat een interieurarchitect voor jouw woning kan betekenen vind je hier 3 prijsvoorbeelden.

Goedkoopste keuze:
De laagste prijs betaal je wanneer je een interieurarchitect inschakelt voor het meedenken over je interieur en het maken van schetsen voor het ontwerp. Je interieurarchitect bekijkt je woning en denkt mee over wat er in de woning aangepast kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen of juist doorbreken van een muur. Na het bespreken van je wensen worden ruwe schetsen gemaakt zodat er een beeld gevormd wordt bij de mogelijkheden van je interieur.

Middenweg:
Ben je enthousiast over de eerste ruwe schetsen die je interieurarchitect voor je gemaakt heeft? Dan ga je vaak over op een volledig ontwerp om de verbouwing voor te bereiden. De interieurarchitect maakt tekeningen van het project en geeft daar tegenwoordig een 3D visualisatie bij. Zo zie je direct hoe je interieur eruit gaat zien nog voordat de bouw is begonnen. Dit is de optie waar de meeste mensen voor kiezen.

Meest uitgebreide keuze:
De meest uitgebreide keuze kies je wanneer je je interieurarchitect ook inschakelt voor het begeleiden van de bouw nadat deze een volledig ontwerp voor je heeft getekend, en eventueel een vergunningsaanvraag heeft gedaan. Een vergunningsaanvraag is niet altijd nodig, maar bijvoorbeeld bij het doorbreken van een muur of het slopen van een schouw is dit wel nodig. Je interieurarchitect informeert je hierover.

Welke keuzes bepalen de kosten van een interieurarchitect?

De kosten van je interieurarchitect hangen af van een aantal keuzes die je maakt.

Keuze 1: Inclusief of exclusief bouwbegeleiding
Wil je er zeker van zijn dat je project, zoals het plaatsen van een muur of schouw, precies zo gedaan wordt als jij en de interieurarchitect voor ogen hadden? Laat dan de bouwbegeleiding door je interieurarchitect doen. Deze houdt de bouw nauw in de gaten en geeft waar nodig aanwijzingen. De bouwbegeleiding wordt vaak berekend volgens het uurloon van de interieurarchitect wat tussen de € 45 en € 90 ligt.

Keuze 2: Een ZZP’er of groot architectenbureau
Interieurarchitecten zijn aangesloten bij een architectenbureau, of werken als ZZP’er bijvoorbeeld vanuit huis. Omdat de kosten van een ZZP’er voor zijn/haar locatie lager liggen, zijn de kosten van het werk dat de interieurarchitect doet ook lager. De afweging die je maakt is de keuze tussen een bureau waar altijd iemand beschikbaar is, of een interieurarchitect die een lagere prijs biedt. Het is verstandig te kiezen voor de interieurarchitect wiens werk het beste aansluit op jouw wensen. Bekijk bijvoorbeeld welke projecten de interieurarchitect eerder heeft uitgevoerd.

Keuze 3: Extra’s
De derde optie is het kiezen voor extra’s die je interieurarchitect eventueel aanbiedt.

Extra optieGemiddelde prijs incl. btwToelichting
Quickscan€ 440
Tijdens een quickscan bekijkt de interieurarchitect de woning en komt zelf met ideeën en opties voor je interieur. Je ontvangt schetsen van deze ideeën
3D visualisatie€ 300
Met een 3D visualisatie laat de interieurarchitect je de tekeningen in 3D zien zodat je een goed beeld krijgt van het geheel
Contractvorming€ 1.100
De architect begeleid je bij de aannemersselectie en daar de contractvorming van**

** Het proces van de aannemersselectie en contractvorming bestaat uit het selecteren van een aantal aannemers. Deze aannemers geven informatie van de werkzaamheden en brengen offertes uit. De interieurarchitect zet deze informatie en offertes om in duidelijke en bondige taal, geeft jou advies over de keuze in aannemers en maakt een contract voor je op.

Vind de beste deal

Interieurarchitecten zitten door heel België, en dus ook bij jou in de buurt. Vind de voordeligste prijs door offertes op te vragen van verschillende interieurarchitecten. Bij Homedeal ontvang je tot 6 offertes van de beste interieurarchitecten in jouw omgeving zodat je meteen bespaart op de reiskosten. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan, bespaar hiermee tot wel 40% en laat jouw project professioneel uitvoeren voor de beste deal.

Homedeal bespaartips

Doe van tevoren inspiratie op voor je interieur

Door van tevoren inspiratie op te doen voor je interieur, bijvoorbeeld in woonmagazines of op internet, bespaar je op de interieurarchitect kosten. Sommige interieurarchitecten rekenen een uurloon voor de verkenning van je wensen en het bespreken van de opties. Zo’n gesprek duurt meestal 1 á 2 uur. Als je van tevoren al weet wat je graag wilt en mooi vindt, scheelt dat je al gauw € 45 tot € 90 per uur.

Gratis verkennend gesprek

Vraag een verkennend gesprek aan bij een interieurarchitect bij jou in de buurt. Veel interieurarchitecten bieden een gratis introductiegesprek aan of laten de kosten hiervoor uit hun offerte wanneer je besluit je project door hen uit te laten voeren.

Kies een interieurarchitect in de buurt

Een verkennend gesprek aanvragen is het makkelijkste bij een interieurarchitect in de buurt. Reiskosten worden vaak buiten een straal van 10 kilometer in rekening gebracht, en komen gemiddeld neer op € 0,32 per kilometer, naast een gemiddeld tarief van € 50 voor een uur reistijd. Bespaar dus tientallen euro’s door een interieurarchitect in de buurt in te schakelen voor je project.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden