De beste airco deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Airco Airco slaapkamer

Airco slaapkamer

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Een airco in je slaapkamer zorgt ervoor dat jij je nachtrust weer terug krijgt tijdens de warme zomerdagen. Wist je dat een airco in je slaapkamer niet alleen verkoeling brengt maar ook zorgt voor veel schonere lucht? Homedeal heeft alle airco prijzen voor je bij elkaar gebracht in een overzicht.

Wat kost airco in je slaapkamer?

Het is belangrijk om een airco te kiezen die perfect bij jouw slaapkamer past. Meet van tevoren goed op hoe groot jouw slaapkamer is en stem daar je type airco op af. Andere factoren, zoals de mate van isolatie en de hoeveelheid zonlicht dat er in jouw slaapkamer valt, neem je mee in je besluit.

VermogenGemiddelde vanaf prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
2.5 kw voor slaapkamers tot 70m3€ 800
3.5 kw voor slaapkamers tot 120m3€ 1.200
5.0 kw voor slaapkamers tot 170m3€ 1.395
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Voordelig

Heb je een kleine slaapkamer? Bijvoorbeeld een kleine slaapkamer op het noorden. Kies dan voor een airco met 2.5 kw vermogen. Deze zorgt ervoor dat je slaapt in een optimaal klimaat. De prijs van deze airco’s liggen rond de € 1.200, inclusief installatie. Airco’s van een B-merk zijn te verkrijgen vanaf gemiddeld € 800.

Gemiddeld

Heb je een grote slaapkamer en wil jij gaan voor kwaliteit? Kies dan voor een A-merk airco met 2.5 kw tot 3.5 kw vermogen. Laat de airco door een vakspecialist installeren en geniet dezelfde dag nog van een perfect klimaat in jouw slaapkamer. Een A-merk airco met 2.5 – 3.5 kw vermogen kost inclusief installatie gemiddeld € 1.650.

Luxe en groots

Heb jij een grote slaapkamer waar het van nature erg warm is? Kamers met veel ramen waar de hele dag de zon op staat vragen meer koelvermogen. Een slaapkamer met een plat dak of een slaapkamer op zolder heeft ook baat bij een airco met veel vermogen. De prijs voor een airco met 5.0 kw begint bij € 1.395, inclusief installatie. Wil jij echt uitpakken en een design airco met 5.0 kw vermogen van een vooraanstaand merk? Houd dan rekening met prijzen tussen de € 2.500 en € 3.000.

Prijsopbouw van een airco in je slaapkamer

airco slaapkamer

Welke keuzes bepalen de prijs van een airco in je slaapkamer?

Of jouw airco in de lagere of hogere prijsklasse zit is afhankelijk van de volgende keuzes.

Keuze 1: Merk van je airco

Per merk zijn er grote prijsverschillen voor een airco in je slaapkamer. Er zijn al split-unit airco’s te koop vanaf € 800. Houd er rekening mee dat deze airco’s vaak meer lawaai maken en een minder lange garantieperiode hebben. Standaard heeft een airco 2 jaar garantie. Bij een airco van een betrouwbaar merk uit een hoge prijsklasse loopt de garantie, bij goed onderhoud door een vakspecialist, op tot 5 jaar garantie. In het volgende overzicht zie je wat de gemiddelde airco prijzen per prijsklasse is.

Prijsklasse MerkenGemiddelde airco prijzen incl. btw en installatie
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 1.000 - € 1.900
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 - € 2.500

Keuze 2: Zelf installeren of uitbesteden

Ben jij handig? Dan kun je ervoor kiezen om de airco zelf te plaatsen. Let wel op dat het bijvullen en vacumeren van de airco altijd door een STEK specialist gedaan moet worden. Een airco zelf bijvullen is bij wet verboden in België. Daarnaast vervalt bij sommige leveranciers de garantie wanneer je de airco zelf plaatst. Een complete montage kost gemiddeld € 350. Wanneer je de airco zelf plaatst en hem alleen door de specialist laat bijvullen en vacumeren kost dit ongeveer € 140.

Keuze 3: Extra opties

Wil jij je airco verder uitbreiden met extra opties voor nog meer comfort? Zie hier wat je mogelijkheden zijn

OptieGemiddelde prijs inclusief btwOmschrijving
Airco met WiFi€ 100 - € 200 extraBedien je airco vanaf elke plek door middel van WiFi besturing.
Meerdere binnen units€ 700 - € 800 per extra unitHet is mogelijk om op 1 buiten unit meerdere binnen units aan te sluiten. Geniet op deze manier van meerdere koele slaapkamers in je woning.
Onderhoudscontract€ 120 per jaarVaak voorkom je grote kosten door goed onderhoud. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde STEK specialist.
Design airco€ 400 extraKies voor een modern design zodat jouw airco bij de rest van je interieur past.

Vind de beste deal

Ga voor ultiem slaapcomfort door een airco in je slaapkamer te laten plaatsen. De hoogte van de prijs van een airco heb je deels zelf in de hand. Vergelijk eerst de prijzen van meerdere airco specialisten bij jou in buurt voordat je een definitieve beslissing maakt, zo kan je besparen op de kosten voor een airco in je slaapkamer. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 prijsoffertes op van airco specialisten bij jou in de buurt. Je hebt de prijsoffertes binnen 48 uur binnen, vergelijk ze en vindt eenvoudig de beste deal.

Homedeal bespaartips

Neem een mobiele airco

Zoek je een goedkope oplossing voor verkoeling in je slaapkamer? Kies dan voor een mobiele airco. Een mobiele airco is goedkoper en eenvoudiger aan te sluiten. Bedenk je wel goed dat mobiele airco’s veel minder koelvermogen hebben dan een split-unit airco en vaak gehorig zijn. Een mobiele airco kost gemiddeld € 450.

Kies voor een onderhoudscontract

Een airco in je slaapkamer heeft onderhoud nodig. Filters worden smerig door vieze deeltjes in de lucht en ongeveer 1 keer in de 2 jaar moet je airco bijgevuld worden met koelmiddel. Om te besparen op de onderhoudskosten kies je voor een onderhoudscontract. Met goed onderhoud voorkom je grote reparaties, zorg je voor een goede en vooral veilige werking van je airco en verleng je de levensduur van je airco.

Koop samen met je buren

Overwegen je buren ook om een airco in hun slaapkamer te plaatsen? Koop dan tegelijk een airco bij dezelfde specialist. Bij een grotere afname is er vaak korting mogelijk en bespaar je op de voorrijkosten. Ga met je specialist in onderhandeling om tot een goede deal te komen.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden