De beste airco deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Airco Airco reparatie

Airco reparatie

Minimale kosten
€ 60
Gemiddelde kosten
€ 180
Maximale kosten
€ 600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 145 - € 210

Werkt je airco niet meer naar behoren? Laat hem dan repareren door een airco specialist. Een goed uitgevoerde reparatie zorgt ervoor dat je direct weer geniet van je airco. Om je meer inzicht te geven in de kosten van airco reparaties hebben we de kosten voor je in kaart gebracht.

Wat kost airco reparatie?

De kosten voor een airco reparatie lopen uiteen van € 80 voor een kleine storing tot € 450 voor het vervangen van dure airco onderdelen. Iedere airco reparatie is uiteraard anders, daarom is het lastig exacte prijzen te geven. Bekijk onderstaand kostenschema voor een indicatie van de kosten.

Soort reparatieGemiddelde prijs incl. btwInbegrepen
Eenvoudig op te lossen€ 80Voorrijkosten, half uur arbeid, geen vervanging van onderdelen nodig
Gemiddeld€ 145 - € 210 Voorrijkosten, 1 uur arbeid, vervanging onderdelen
Grote reparatie€ 300 - € 600Voorrijkosten, halve dag werk, vervanging van dure onderdelen
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Onderstaand vind je drie prijsvoorbeelden waar de prijzen verder worden toegelicht.

Kleine airco reparatie

Heeft je airco een klein mankement? De vakspecialist heeft een half uur werk nodig en hoeft geen onderdelen te vervangen. Deze kleine airco reparatie kost gemiddeld € 80.

Gemiddelde airco reparatie

Bij de meeste reparaties moeten er onderdelen vervangen worden. Veel voorkomende reparaties aan airco’s zijn scheurtjes in de slangen of leidingen. Dit soort reparaties kosten gemiddeld tussen de € 145 en € 210.

Grote airco reparatie

Ja airco loopt al een tijdje mee en heeft een grote reparatie nodig. Soms is het nodig om de binnen- of buitenunit compleet te vervangen. Een airco reparatie waar de vakspecialist een halve dag mee bezig is en waar veel materialen vervangen moeten worden kost gemiddeld tussen de € 300 – € 600. Vraag je vakspecialist altijd vooraf wat de geschatte kosten van de reparatie zijn. Zo beslis jij of je de airco wilt laten repareren of toch kiest om een nieuwe airco te plaatsen.

De prijsopbouw van een airco reparatie

airco reparatie kosten

Keuzes bij je airco reparatie

De kosten voor het repareren van je airco worden bepaald door de volgende twee keuzes.

Keuze 1: Onderhoudscontract

Heb jij bij het aanschaffen van je airco gekozen voor een onderhoudscontract? In sommige contracten is er afgesproken dat bepaalde reparaties bij de jaarprijs inbegrepen zijn. Controleer dit van tevoren. Heb je al een airco en wil je reparaties voorkomen? Overweeg dan om een onderhoudscontract af te sluiten. Een onderhoudscontract kost gemiddeld € 90 – € 160 per jaar. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je airco.

Keuze 2: Totaalprijs of een prijs per uur

Je hebt de keuze om met de specialist een uur- of totaalprijs af te spreken voor het repareren van je airco. Het uurloon van een airco specialist ligt rond de € 50 per uur en de gemiddelde voorrijkosten zijn € 0.45 per kilometer. Spreek jij liever van tevoren een totaalprijs af zodat je weet wat je te wachten staat? Wees zo specifiek mogelijk tegenover de vakspecialist zodat de specialist een goed prijsvoorstel kan geven.

Vind de beste deal

Welk prijskaartje hangt aan het repareren van je airco, heb je voor een deel zelf in de hand. Door eerst de prijzen van meerdere airco specialisten te vergelijken kun je namelijk tot wel 40% besparen op de airco reparatiekosten. Wil jij weten welke specialist in je buurt je airco het voordeligst repareert? Vraag dan gratis en vrijblijvend airco reparatie offertes aan van tot wel 6 specialisten. Binnen 48 uur heb je de offertes al in huis. Vergelijk de prijzen en vindt binnen enkele seconden de specialist met de beste deal.

Homedeal Bespaartips

Specialist in je buurt

Waarom veel geld betalen aan voorrijkosten als er genoeg specialisten bij jou in de buurt zijn? In veel gevallen laten zij de voorrijkosten helemaal vervallen én ze zijn sneller aanwezig.

Repareer tegelijkertijd

Vaak zijn airco specialisten ook bekwaam in het onderhouden van cv-ketels. Is je cv-ketel aan onderhoud of reparatie toe? Vraag dan je specialist of hij gelijk de cv-ketel bekijkt. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden