De beste airco deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Airco Mobiele airco

Mobiele airco

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 450
Maximale kosten
€ 820
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 370 - € 530

Ben je van plan om een mobiele airco te kopen om te genieten van heerlijke koele ruimtes in huis en benieuwd naar wat zo’n verrijdbare airco kost? Wij van Homedeal hebben het voor je uitgezocht en alle mobiele airco kosten op een rij gezet.

Wat kost een mobiele airco?

De kosten voor een mobiele airco starten vanaf € 300 maar kunnen oplopen tot € 600, afhankelijk van de sterkte van de airco. Daarnaast komen er montage kosten bij van gemiddeld € 100 voor de afvoer in de muur. Bekijk in dit artikel wat de gemiddelde prijzen zijn voor mobiele airco’s.

OptieGemiddelde prijs inclusief btwKenmerken
Basis€ 3501.5 kw, standaard model, lawaaierig
Prijs/kwaliteit€ 4502.0 kw, met afstandsbediening, stiller
Luxe€ 6002.5 kw, design airco, weinig geluid
Montage€ 100 Installatie, gat in de muur voor afvoer
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Prijsvoorbeelden

Houd er rekening mee dat een mobiele airco minder verkoeling geeft dan een split airco en je bij een mobiele airco ook een afvoer naar buiten moet hebben. Het is aan te raden om een specialist de warmte afvoer aan te laten leggen. Je kunt de afvoerslang ook uit het raam hangen maar dit zorgt voor het naar binnentreden van warmte waardoor je airco 2 keer zo hard moet werken. Bedenk dus goed wat voor airco in jouw situatie het beste is. Om je een beter inzicht te geven in de mogelijkheden wordt in de volgende 3 opties uitgelegd wat je mag verwachten van de mobiele airco.

Basis

Je hebt al een mobiele airco vanaf € 350. Op internet zijn er nog goedkopere airco’s te vinden, maar dit zijn in werkelijkheid niet meer dan veredelde waaiers. Let bij het aanschaffen van een verrijdbare airco goed op het vermogen. Een airco met 1.5 kw vermogen is alleen geschikt voor kleine ruimtes waar weinig warmte naar binnen gaat, zoals de slaapkamer.

Beste prijs/kwaliteit

De gemiddelde prijs van een mobiele airco ligt rond de € 450. Deze airco beschikt over meer koelvermogen dan een basismodel, gemiddeld 2.5 kw, en zijn stiller in gebruik. Dit is een geschikte airco voor bijvoorbeeld de slaapkamer.

Luxe mobiele airco

Wil je een krachtige mobiele airco met een strak design? Dan is een luxe mobiele airco voor jou de juiste keuze. Deze kost je ongeveer € 600. Let erop dat je niet te veel uitgeeft aan een mobiele airco, wist je dat je voor € 800 een split unit airco laat plaatsen door een airco specialist? Split unit airco’s zijn veel stiller omdat de motor buiten geplaatst wordt.

Prijsopbouw mobiele airco kosten

mobiele airco kosten

Een mobiele airco kun je zelf aansluiten. Houd er rekening mee dat voor een optimale werking van je mobiele airco er een gat in de muur moet komen om warmte af te voeren. Wil je dat het goed gedaan wordt omdat het tenslotte over de fundering van je huis gaat? Dan is het verstandig om de vakspecialist jouw verrijdbare airco te laten plaatsen.

Keuzes die de prijs van je mobiele airco bepalen

Keuze 1: Vermogen

Het vermogen van je verrijdbare airco bepaalt tot welk formaat kamer hij verkoeling brengt. Meet van tevoren goed hoe groot jouw ruimte is en welke airco daarbij past.

  • Kleine ruimte met weinig zonlicht tot 25 m3:      1.0 kw
  • Slaapkamer tot 70 m3:                                              2.5 kw

Keuze 2: Laten plaatsen

Een mobiele airco moet zijn warmte naar buiten kunnen voeren. Veel mensen kiezen ervoor om de slang voor het afvoeren van warmte uit het raam te hangen, de ‘gratis’ optie (wel stijging van de energiekosten). Dit heeft namelijk als nadeel dat er veel warmte van buiten af naar binnen trekt. Voor een optimale werking van je airco laat je een vakspecialist een gat in de muur boren en de mobiele airco plaatsen. De kosten hiervoor liggen rond de € 100.

Keuze 3: Split unit

Bepaal van tevoren goed wat jouw verwachtingen zijn van je mobiele airco. Veel consumenten die een mobiele airco aanschaffen zijn achteraf ontevreden. Dit komt omdat zij dezelfde verwachtingen hebben van de prestaties van een mobiele airco als die van een split unit airco. Split unit airco’s zijn vaak van betere kwaliteit en stiller omdat de motor buiten geplaatst wordt. Je hebt al een split unit airco vanaf € 800, inclusief installatie door een airco specialist.

Vind de beste deal

De prijs van een mobiele airco verschilt per specialist. Door offertes te vergelijken vind je eenvoudig de beste deal. Wil jij exacte prijsinformatie over jouw nieuwe mobiele airco? Vraag dan via Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 2 dagen krijg je 6 offertes van specialisten bij jou in de buurt. Wist je dat je door het vergelijken van offertes kan besparen? Maak gebruik van de concurrerende markt en kies de beste deal.

Homedeal bespaartips

Kies een specialist in de buurt

Er zijn in iedere regio meer dan genoeg airco specialisten. Waarom een specialist ver weg kiezen en extra betalen aan voorrijkosten? Kies lokaal.

Koop je mobiele airco in de winter

In de zomer loopt de vraag naar mobiele airco’s sterk op, waardoor de prijs stijgt. Ga in onderhandeling met je specialist en schaf je airco in de winter alvast aan voor de beste deal.

Energielabel

Let bij het aanschaffen van een mobiele airco goed op het energielabel. Airco’s vanaf label A tot A++ zorgen ervoor dat je bespaart op de energiekosten. Hoeveel je kunt besparen is afhankelijk van het type airco dat je kiest. Vraag de specialist daarom altijd naar het energieverbruik van de airco die je op het oog hebt.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden