De beste airco deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Airco Airco plaatsen

Airco plaatsen

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 1.515
Maximale kosten
€ 4.295
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.245 - € 1.790

Ben jij van plan een airco te laten plaatsen? De techniek van airco’s is de laatste jaren sterk vooruitgegaan. Airco’s zijn tegenwoordig bijvoorbeeld een stuk energiezuiniger. Wist je dat er zelfs airco’s zijn die je met wifi kan besturen? Lees in dit artikel alle kosten en mogelijkheden voor het vervangen en of plaatsen van een airco.

Wat kost een airco plaatsen?

De kosten voor een airco plaatsen hangt af van de grootte van de ruimte waar de airco geplaatst wordt. Bekijk hoe groot de ruimte is dan weet je hoeveel vermogen je airco nodig heeft. hieronder lees je meer over de gemiddelde airco prijzen.

VermogenGemiddelde prijs inclusief btw, installatie en voorrijkosten
2.5 kw voor ruimtes tot 70m3€ 1.100
3.5 kw voor ruimtes tot 120m3€ 1.650
5.0 kw voor ruimtes tot 170m€ 1.695
7.0 kw voor ruimtes tot 240m3€ 2.500

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Airco plaatsen

Prijsvoorbeelden

De kosten voor een airco plaatsen hangt af van jouw persoonlijke situatie. Bekijk hieronder drie verschillende situaties op een rij.

Kleine ruimte

Ga je een airco plaatsen in een kleine ruimte? Neem dan een airco met een vermogen van 2.5 kW. Deze airco’s kopen kost je gemiddeld € 1.100 inclusief montage door een airco specialist.

Middelgrote ruimte

Ga je een airco in een woonkamer, grote kamer en/of kantoor plaatsen? Dan zijn de airco’s met een vermogen van 3.5 tot 5.0 kW voor jou geschikt. Of je voor een airco met een vermogen van 3.5 of 5.0 kW gaat hangt o.a. af van: grootte van de ruimte, of de ruimte goed geïsoleerd is en of er veel apparaten staan die warmte genereren? Een airco met 3.5 kW kost gemiddeld € 1.650 en een airco met 5.0 kW kost gemiddeld € 1.695, beide inclusief installatie.

Grote ruimte

Wanneer je een airco in een ruimte groter dan 240m3 wilt plaatsen, kies je voor een airco met 7.0 kW vermogen. Voor kleinere ruimtes waar erg veel computers of servers staan is het ook te overwegen om te kiezen voor een krachtige airco. Computers en servers geven namelijk veel warmte af en functioneren beter in gekoelde ruimtes. Een airco plaatsen in grote ruimtes kost je gemiddeld € 2.500, inclusief installatie.

Prijsopbouw bij een airco plaatsen

airco plaatsen

De meeste kosten zitten in de airco zelf. De arbeidskosten van een vakspecialist liggen tussen de € 50 en € 60 per uur. Gemiddeld heeft een vakspecialist een halve dag nodig om je airco te plaatsen.

Keuzes die de kosten van een airco plaatsen beïnvloeden

De hoogte van de prijs van de airco heb je deels zelf in de hand. Bekijk onderstaande 3 keuzes.

Keuze 1: Het merk airco

Het grootste verschil in de kosten voor het plaatsen van een airco zit in de merkkeuze. Houd er rekening mee dat goedkopere airco’s vaak meer geluid maken dan airco’s uit een duurdere categorie. Ook is er verschil in garantie tussen verschillende merken airco’s. Normaal is het garantietermijn voor een airco minimaal 2 jaar. Vraag de vakspecialist altijd naar de voor- en nadelen van de door jouw gekozen airco.

PrijsklasseBekende merkenGemiddelde airco prijzen inclusief btw en installatie
LaagEurom, Gree, Maxicool€ 800 - € 2.100
HoogSamsung, Mitsubishi, LG, Panasonic, Daikin€ 1.300 - € 3.000

Keuze 2: Behoud goede onderdelen

Zijn er onderdelen van je oude airco nog goed of wil je alleen een nieuwe buiten unit? Bekijk dan goed wat er echt aan vervanging toe is. Alleen een nieuwe binnenunit kost gemiddeld € 700. Wil je een nieuwe buiten- en binnenunit maar zijn de aansluitingen en leidingen nog in goede conditie? Overleg met je airco specialist wat er mogelijk is.

Keuze 3: Extra opties

Laat je een airco plaatsen, dan is het goed om de volgende extra opties in overweging te nemen.

OptieGemiddelde prijs inclusief btwOmschrijving
Verwarmen met je aircoStandaardVerwarmen met je airco is vaak voordeliger dan stoken op gas. Een Airco haalt een rendement van 350%.
Airco met Wifi€ 100 - € 200 extraMet deze extra optie bedien je jouw airco door middel van een applicatie vanaf elke plek.
Onderhoudscontract€ 120 per jaarVaak voorkom je grote kosten door goed onderhoud. Sluit een onderhoudscontract af bij een gecertificeerde STEK specialist.
Design airco€ 400 extraEen design airco zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur, maar is ook een lust voor het oog.

Vind de beste deal

Ben je benieuwd naar de exacte kosten voor het vervangen van je airco? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 betrouwbare airco specialisten in je regio. Binnen 2 werkdagen heb je de airco offertes al in huis. Je weet dan precies wat je project gaat kosten, beter nog, je hebt vergelijkingsmateriaal. Airco specialisten hanteren verschillende tarieven en het is goed mogelijk dat je bij specialist A tientallen of zelfs honderden euro’s duurder uit bent dan bij specialist B. Vraag daarom meerdere offertes aan, vergelijk de prijzen en ontdek welke airco specialist je de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt.

Homedeal bespaartips

Verkoop je oude airco

Doet je oude airco het nog? Overweeg dan om de airco te verkopen. Op online marktplaatsen worden split-unit airco’s gemiddeld verkocht voor een bedrag tussen de € 200 - € 900. Of vraag je specialist of je je oude airco kunt inruilen. Vaak kan de specialist de onderdelen van je oude airco nog goed gebruiken.

Help mee

Het is bij de wet verboden om zelf je oude airco compleet te demonteren. Bij het loskoppelen kunnen er namelijk giftige stoffen vrijkomen die schadelijk voor jezelf en het milieu zijn. Je mag wel zelf de binnenunit van de muur halen. Zorg ervoor dat de specialist zo snel mogelijk aan de slag kan door de ruimte rondom de airco vrij te maken. Hoe minder tijd de specialist nodig heeft om je airco te plaatsen, hoe meer jij bespaart.

Kwantum korting

Peil of je buren ook willen genieten van de voordelen van een airco of dat hun airco ook aan vervanging toe is. Hoe groter het project hoe sterker je staat in de onderhandelingen met de specialist. De kans is groot dat jullie beide profiteren van een aantrekkelijke kwantumkorting.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden