Vergelijk metselaar offertes
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Metselaar Prijs metselwerk per m2

Prijs metselwerk per m2

Minimale kosten
€ 50
Gemiddelde kosten
€ 275
Maximale kosten
€ 500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 225 - € 325

Bij het plannen van een bouwproject kan het handig zijn om de prijs van metselwerk per m2 te weten. Metselwerk is de basis van veel constructies en heeft een grote impact op de uiteindelijke kwaliteit van je project. In dit artikel ontdek je alles over de kosten van metselwerk en hoe je de beste keuzes maakt om zowel je budget als je bouwkwaliteit te optimaliseren.

Wat is de prijs van metselwerk per m2? 

De prijs van metselwerk per m2 ligt gemiddeld tussen de € 50 en € 500. Dit verschil in prijs hangt af van verschillende factoren zoals materiaalkeuze en arbeidskosten. In de komende secties zullen we dieper ingaan op wat deze prijzen beïnvloedt en hoe je hierop kunt besparen. Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde prijzen.

Type metselwerkGemiddelde prijs per m2Toelichting
Binnenmuren€ 50 - € 120
Tuinmuur€ 100 - € 150
Gevelbekleding€ 100 - € 150
Betonnen schutting€ 100 - € 200
Fundering€ 150 - € 200
Spouwmuur€ 150 - € 250Incl. isolatie
Schouw of open haard€ 300 - 500
Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.
Vakspecialist is bezig met het metselwerk

Wat bepaalt de prijs per m2 van metselwerk? 

De prijs van metselwerk per m2 wordt beïnvloed door een aantal zaken, zoals het soort metselwerk en het uurloon van de vakspecialist. Houd hier tijdens het voorbereiden van je project rekening mee zodat je goed weet welke kosten je kunt verwachten. 

Materiaalkeuze

De eerste factor die grotendeels de totaalprijs bepaalt zijn de materiaalkosten. Hieronder vind je de gemiddelde metselwerk prijs per m2 van verschillende materialen.

Soorten stenen

  • Bakstenen: bakstenen zijn populair en kosten gemiddeld tussen de € 40 en € 70 per m2. Ze zijn veelzijdig en duurzaam, waardoor ze een goede keuze zijn voor veel projecten.
  • Betonstenen: deze zijn meestal iets goedkoper dan bakstenen, met prijzen rond de € 30 tot € 60 per m2. Ze zijn sterk en goed voor constructieve toepassingen.
  • Natuurstenen: natuurstenen, zoals graniet of kalksteen, zijn duurder vanwege hun esthetische aantrekkingskracht en duurzaamheid. De kosten kunnen variëren van € 70 tot € 150 per m2.

Kwaliteit van de materialen

Hogere kwaliteit materialen hebben vaak een hogere prijs, maar ze bieden ook meer duurzaamheid en een betere afwerking. Kies materialen van goede kwaliteit om onderhoudskosten op de lange termijn te minimaliseren.

Beschikbaarheid van materialen

Lokaal beschikbare materialen kunnen goedkoper zijn vanwege lagere transportkosten. Als je speciale stenen moet importeren, kunnen de kosten aanzienlijk stijgen.

Arbeidskosten

De kosten voor metselaars variëren meestal tussen de € 30 en € 60 per uur, afhankelijk van hun ervaring en de regio. Een metselaar met veel ervaring kan hogere tarieven vragen, maar levert vaak ook beter werk.

Voorrijkosten

Voorrijkosten zijn de kosten die een metselaar in rekening brengt voor de reistijd en het vervoer van gereedschappen en materialen naar de bouwlocatie. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de afstand tussen de werkplaats van de metselaar en jouw projectlocatie. Via Homedeal kom je automatisch in contact met vakspecialisten in jouw omgeving.

Soorten projecten

Voor sommige projecten wordt een standaard prijs per m2 gerekend. Bekijk hieronder een aantal veelvoorkomende projecten en een prijsindicatie per project.

Fundering

Een sterke en stabiele fundering is cruciaal voor elk bouwproject. De prijs wordt beïnvloed door de diepte en breedte van de fundering en de kwaliteit van het gebruikte beton of metselwerk. De prijs per m2 voor dit metselwerk project ligt tussen de € 150 en € 200.

Tuinmuur

Een tuinmuur kan dienen als omheining, decoratief element of ondersteuning voor planten. De kosten variëren afhankelijk van het type steen en de hoogte van de muur. De kosten liggen gemiddeld tussen € 100 en € 150 per m2.

Betonnen schutting

Betonnen schuttingen zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn ideaal voor privacy en beveiliging. De kosten worden beïnvloed door de hoogte en dikte van de schutting, evenals de afwerking. De prijs ligt meestal rond de € 100 tot € 200 per m2.

Spouwmuur

Spouwmuren bestaan uit een binnen- en buitenmuur met een isolatielaag ertussen. Dit type muur biedt uitstekende isolatie en helpt energiekosten te verlagen. De prijs wordt beïnvloed door het type isolatiemateriaal en de complexiteit van de constructie. Gemiddeld ligt de prijs van dit metselwerk tussen de € 150 en € 250 per m2.

Gevelbekleding

Gevelbekleding beschermt en verfraait de buitenkant van een gebouw. Populaire materialen zijn baksteen, steenstrips en hout. De kosten hangen af van het gekozen materiaal en de complexiteit van de installatie. Dit kost ongeveer € 100 tot € 150 per m2.

Schouw of open haard

Een gemetselde schouw of open haard kan een prachtige en functionele toevoeging zijn aan je huis. De prijs wordt beïnvloed door de grootte, het ontwerp en de gebruikte materialen. De kosten varieëren sterk, van € 500 tot € 5.000 afhankelijk van het ontwerp.

BInnenmuren

Binnenmuren kunnen structureel of decoratief zijn. De kosten zijn afhankelijk van het type steen en de afwerking. De prijs van dit metselwerk varieert van € 50 tot € 120 per m2.

Grotere projecten kunnen profiteren van schaalvoordelen. Bijvoorbeeld, het metselen van een groot aantal vierkante meters kan leiden tot een lagere prijs per m2 voor het metselwerk, omdat de opstartkosten worden verspreid over een groter gebied.

Moeilijk bereikbare locaties kunnen extra kosten met zich meebrengen. Denk aan extra tijd voor transport van materialen of het opzetten van steigers op lastige plekken.

Prijsopbouw: prijs metselwerk per m2

Prijsopbouw metselwerk

Profiteer van de voordelen van Homedeal

Wanneer je besluit om metselwerk uit te laten voeren, is het belangrijk om een vakspecialist in te schakelen die betrouwbaar en ervaren is. Hier zijn enkele redenen waarom het voordelig is om een vakspecialist in te huren via Homedeal.

Gecertificeerde vakspecialisten

Bij Homedeal ben je verzekerd van gecertificeerde en gekwalificeerde vakmensen. Elke metselaar die via ons platform werkt, is zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd op basis van ervaring, vakmanschap en klanttevredenheid. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op hoge kwaliteit en professioneel werk.

Transparante prijsinformatie

Een van de grootste voordelen van Homedeal is de transparantie in prijsinformatie. Je ontvangt meerdere offertes van verschillende vakspecialisten, zodat je gemakkelijk de metselwerk prijs per m2 of totaalprijs kunt vergelijken. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken op basis van prijs en kwaliteit, zonder verborgen kosten.

Gemak en tijdbesparing

Het vinden van een betrouwbare en professionele metselaar kan tijdrovend zijn. Met Homedeal bespaar je tijd doordat wij het zoekwerk voor je doen. Je hoeft slechts één keer je projectinformatie in te vullen en ontvangt binnen korte tijd offertes van gekwalificeerde metselaars in jouw regio. Dit maakt het hele proces eenvoudig en stressvrij.

Beoordelingen en ervaringen

Via Homedeal kun je beoordelingen en ervaringen van eerdere klanten lezen. Dit geeft je een goed beeld van de kwaliteit van het werk en de betrouwbaarheid van de metselaar. Deze transparantie helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen en zorgt ervoor dat je met vertrouwen een specialist kunt inhuren.

Door een metselaar in te huren via Homedeal, kies je voor kwaliteit, betrouwbaarheid en gemak. Zo kun je met een gerust hart je metselwerkproject laten uitvoeren door een professional, zonder zorgen over de kosten of de kwaliteit van het werk.

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Veelgestelde vragen

Wat kost een gemetste muur per m2?

De prijs van metselwerk per m2 varieert doorgaans tussen de € 50 en € 500, afhankelijk van factoren zoals het type steen, de arbeidskosten en de complexiteit van het metselwerk. Vergelijk gratis offertes via Homedeal om de exacte prijs van jouw project in te zien. 

Wat kost een metselaar per 1000 stenen?

Een metselaar rekent gemiddeld tussen de € 300 en € 600 per 1000 stenen. Dit tarief kan variëren afhankelijk van de ervaring van de metselaar en de regio waarin je woont.

Wat kost een spouwmuur metselen per m2?

De kosten voor het metselen van een spouwmuur liggen meestal tussen de € 150 en € 250 per m2. Deze prijs omvat zowel de binnen- als de buitenmuur, evenals de isolatielaag tussen de muren.

Bespaartips

Vergelijken van offertes van verschillende metselaars

Vraag offertes aan bij meerdere metselaars en vergelijk deze zorgvuldig. Let op prijs, maar ook op ervaring en referenties. Een goedkopere metselaar is niet altijd de beste keuze als dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Zelf eenvoudige taken uitvoeren

Door zelf enkele eenvoudige taken uit te voeren, zoals het voorbereiden van de ondergrond of het opruimen van de werkplaats, kun je arbeidskosten besparen. Laat het gespecialiseerde werk echter over aan de professionals om kwaliteitsproblemen te voorkomen.

Goedkopere alternatieven voor dure materialen

Overweeg goedkopere alternatieven zoals betonstenen in plaats van natuurstenen. Betonstenen zijn duurzaam en kosteneffectief, terwijl ze toch een nette afwerking bieden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden