De beste verhuizing deals
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Verhuis Zakelijke verhuizing

Zakelijke verhuizing

Minimale kosten
€ 4.000
Gemiddelde kosten
€ 6.000
Maximale kosten
€ 8.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 4.920 - € 7.080

Groeit je bedrijf uit zijn voegen of verhuist een ziekenhuis of school naar een ander gebouw? Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf of instelling verhuist naar een andere locatie. Daarbij is het belangrijk dat het verhuizen van goederen zoals de werkplekken op een efficiënte manier verloopt. Professionele Project Verhuizers en Erkende Verhuizers kunnen alle zorgen met betrekking tot een zakelijke verhuizing uit handen nemen.

Wat kost een zakelijke verhuizing?

Bij het plannen van een bedrijfsverhuizing komt veel kijken. Het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf is daarom de beste oplossing. Verhuisbedrijven met het keurmerk Professionele Project Verhuizers beschikken over de juiste expertise en zorgen dat het verhuizen op een ordelijke manier gebeurt. Een zakelijk verhuisbedrijf rekent ongeveer € 20 per m³ en verhuist dan niet alleen je meubilair maar zorgt ook dat de verhuizing zo min mogelijk tijd kost. Om een duidelijk beeld te krijgen bij de kosten, heeft Homedeal een situatie uitgewerkt:

WerkzaamhedenBenodigdheden
- 50 werkplekken (bureau, pc, archief en stoel)
- 10 verhuisdozen per p.p.
- Vergaderruimte
Keuken
- 3 grote verhuiswagens
- 2 verhuisliften
- 8 verhuizers
- 1 werkdag
Totale omvang: 300m³Totale kosten: €6.000
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Welke voordelen biedt een Professionele Project Verhuizer?

Een zakelijke verhuizer met het keurmerk Professionele Project Verhuizer (PPV) moet aan een aantal eisen voldoen. Denk hierbij aan kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid en integriteit, kwaliteit, vakmanschap en de ontwikkeling daarvan. Zo moet een verhuisopdracht worden uitgevoerd met een team van verhuizers van wie ten minste 70% een door de Organisatie voor Erkende Verhuizers erkend diploma Projectverhuizer of diploma Voorman Projectverhuizer bezit. Hierdoor kan een verhuisbedrijf met het keurmerk de volgende voordelen bieden:

  • Beste deskundige advies en begeleiding van je verhuizing
  • Topkwaliteit, vakmanschap en integriteit in de complete uitvoering
  • Elke verhuizing is mogelijk
  • Minimale oponthoud van de bedrijfsprocessen
  • Objectieve en gecontroleerde zekerheid van het branche keurmerk PVV
  • Verhuizing onder de Algemene voorwaarden voor Bedrijfsverhuizingen
  • Breed aanvullend dienstenpakket

Welke keuzes bepalen de prijs van een zakelijke verhuizing?

De prijs voor een zakelijke verhuizing wordt bepaald door vier keuzes:

Keuze 1: Omvang bedrijfsinventaris

De omvang van je zakelijke verhuizing heeft de meeste invloed op de totale kosten. Zo kost een verhuizing van een kantoor met 20 werkplekken uiteraard minder dan een kantoor met 50 werkplekken. Er zijn namelijk meer verhuiswagens en verhuizers nodig om het project tot een goed einde te brengen.

Keuze 2: Extra verhuizers

Om een bedrijfsverhuizing nog vlotter te laten verlopen, is het mogelijk om extra verhuizers in te huren. Dit betekent niet per se dat de totale kosten hoger worden. Een verhuisploeg met extra verhuizers kan namelijk efficiënter werken en de werkzaamheden in een aanzienlijk kortere tijd voltooien.

DienstKosten
Professionele verhuizer± € 30 per uur
Optionele verhuiscoördinator± € 60 per uur

Keuze 3: Voorrijkosten

Deze variabele maar altijd voorkomende kosten zijn gerelateerd aan het aantal kilometers dat je verhuisbedrijf nodig heeft om naar het laad -en losadres te rijden en weer terug. Veel regionale bedrijven rekenen echter geen kosten voor de eerste 20 kilometer. Bij landelijk opererende bedrijven loopt dit op tot wel 50 of 100 kilometer.Verhuisbedrijven rekenen een kilometerprijs tussen de € 0,50 en €1 per kilometer.

Keuze 4: Verhuisservices

Tot slot kan er gekozen worden voor allerlei extra verhuisservices. Met deze services nemen zakelijke verhuizers nog meer zorgen voor je uit handen. Homedeal heeft de services voor je op een rij gezet:

DienstKosten (per man/uur)Toelichting
Archieven€30Geordend uitruimen en verhuizen van archieven
(De)monteren€30(De)monteren van meubilair
Handyman€37,50Afwerken van de ruimte zoals het ophangen van whiteboards en andere technische zaken

Vind de beste deal

Wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden en kosten van een zakelijke verhuizing? Vraag dan vrijblijvend offertes aan en ontvang specifieke informatie over jouw project. Dit kost slechts 2 minuten van je tijd en binnen 48 uur ontvang je waardevolle prijsinformatie waarmee je kunt vergelijken. Door het vergelijken van offertes kom je niet voor verrassingen te staan en kun je tot wel 40% besparen op de kosten van een verhuisbedrijf. Check voor het verhuizen altijd even de Checklist Zakelijk Verhuizen.

Homedeal bespaartips

Doordeweeks verhuizen

De kosten voor zakelijk verhuizen zijn op doordeweekse dagen lager dan in het weekend. In het weekend moet er namelijk verplichte toeslag betaald worden aan verhuizers. Op zaterdag betaal je vaak een toeslag van 25% en op zondag een toeslag van 50%. Probeer een zakelijke verhuizing dus altijd doordeweeks te plannen. Is het niet mogelijk om de bedrijfsprocessen stil te leggen? Dan zal er toch gekozen moeten worden om de verhuizing in het weekend te laten plaatsvinden. Probeer dan wel zoveel mogelijk zaken doordeweeks al te verhuizen. Hierdoor zal er minder tijd (en geld) nodig zijn om de rest van de inventaris in het weekend te verhuizen.

Gedeeltelijk zelf verhuizen

Om te besparen op de kosten is het mogelijk om met een aantal werknemers een gedeelte zelf te verhuizen. Denk hierbij aan het archief, persoonlijke spullen en bijvoorbeeld het bestek uit de keuken. Hierdoor bespaar je de verhuizers tijd en zal de verhuizing minder kosten. Groot meubilair en PC’s kun je het beste laten verhuizen door een zakelijke verhuizer. Zij hebben namelijk professionele apparatuur om zulke zaken goed te verhuizen. Op deze manier ben je verzekerd van een goed resultaat en lagere kosten.

Afstand doen van overbodige spullen

Een bedrijfspand verzamelt naast belangrijke archieven vaak ook overbodige spullen. Probeer dus voordat de verhuizing plaatsvindt altijd overbodige zaken op te ruimen. Denk hierbij aan onnodig verzameld papierwerk of oude printers die in het nieuwe kantoor vervangen worden. Door dit tijdig op te ruimen hoeft een zakelijke verhuizer minder te vervoeren en zullen de kosten dus lager uitvallen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden