De beste verhuizing deals
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Verhuis Verhuizen

Verhuizen

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 1.050
Maximale kosten
€ 1.700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 860 - € 1.240

Ben je de gelukkige eigenaar van een nieuwe woning en ga je verhuizen? Door het inschakelen van een professionele verhuisfirma ben je verzekerd van een veilig transport en geniet je sneller van je nieuwe huis. Homedeal heeft alle mogelijkheden en kosten voor je opgezocht. Tot slot worden er nog tips gegeven waardoor je kunt besparen op de kosten van je verhuizing.

Wat kost verhuizen?

Je wilt dat het verhuizen van je inboedel naar je nieuwe woning met de grootst mogelijke zorg gebeurt. Je kunt ervoor kiezen om een samenwerking aan te gaan met een erkende verhuizer die aangesloten is bij de Belgische Kamer der Verhuizers. Verhuisfirma’s die zijn aangesloten bij de Belgische Kamer de Verhuizers moeten zich houden aan allerlei eisen, zoals het opleiden van haar verhuizers. Een overkoepelende organisatie controleert de bedrijven of ze zich houden aan deze eisen. De kosten van een verhuizing zijn sterk afhankelijk van de omvang van je inboedel, het aantal verhuizers en de te rijden kilometers. Om een duidelijk beeld te krijgen heeft Homedeal een drietal situaties voor je uitgewerkt. Hierbij wordt uitgegaan van een inboedel en verhuiswagen van 50m³.

OptieAantal verhuizersVerhuisservicesTotale kosten
Zo goedkoop mogelijk1 verhuizer-€ 400 - € 600
Extra hulp2 verhuizers- Inpakker€ 800 - € 1.000
Groot huis4 verhuizers- Inpakker
- Handyman
€ 1.400 - € 1.700
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Zo goedkoop mogelijk verhuizen: Wil je graag zelf zoveel mogelijk doen en heb je daarom een aantal vrienden en familieleden gevraagd om mee te helpen? Dan ben je het goedkoopste uit. Er zijn geen extra verhuizers nodig en het verhuisbedrijf hoeft enkel je inboedel te transporteren naar je nieuwe woning. De kosten voor het enkel laten transporteren van je inboedel zijn € 400 à € 600.

Extra hulp: Wil je 100% zekerheid hebben dat al je spullen op een goede manier worden ingepakt en de verhuizing vlot verloopt? Dan is het raadzaam om een professional in te huren. Voor ongeveer € 40 per uur zorgt je verhuisfirma ervoor dat onder andere alle breekbare spullen op de juiste manier zijn ingepakt en er een extra verhuizer aanwezig is. De totale kosten komen neer op ongeveer € 800 tot € 1.000.

Groot huis: Heb je een inboedel groter dan 50m³? Dan zal de verhuisfirma meerdere verhuiswagens moeten inschakelen of vaker op en neer moeten rijden. Als je er vervolgens voor kiest om je spullen te laten inpakken door een inpakker en de afwerking laat doen door een handyman, dan komen de totale kosten voor je verhuizing uit op € 1.400 tot € 1.700.

Hoe ziet de prijsopbouw van verhuizen eruit?

De kosten voor een verhuizing zijn als volgt opgebouwd:

verhuizen kosten

Welke keuzes bepalen de prijs van verhuizen?

De prijs voor verhuizen wordt bepaald door vier keuzes.

Keuze 1: Verhuiswagen

De omvang van je inboedel heeft het meeste invloed op de totale kosten van de verhuizing. Een grote inboedel betekent namelijk dat er een grotere verhuiswagen en waarschijnlijk meer verhuizers nodig zijn om het project tot een goed einde te brengen. Een verhuiswagen van 20m³ kan ingezet worden om spullen uit twee- of driekamerappartementen te verhuizen. Heb je een vrijstaand huis of eengezinswoning dan kun je het beste voor een verhuiswagen met 50m³ laadruimte kiezen.

WoningGrootte verhuiswagenKosten
Twee- of driekamerappartementVerhuiswagen 20m³ + 1 verhuizer± €65 per uur
Vrijstaande woningVerhuiswagen 50m³ + 1 verhuizer± €75 per uur

Keuze 2: Extra verhuizers

Je hebt altijd de mogelijkheid om extra verhuizers in te huren. Op deze manier kun je een verhuizing vlotter laten verlopen en zullen er dus minder uren nodig zijn. Dit betekent dat het inhuren van extra verhuizers niet per se leidt tot hogere verhuiskosten. Het inhuren van een extra verhuizer kost ongeveer € 30 per uur.

Keuze 3: Kilometervergoeding

De derde keuze die van invloed is op de totale kosten is het aantal kilometers dat een verhuiswagen moet rijden. Een verhuisfirma begint al met tellen als ze uit hun standplaats wegrijden. Probeer daarom altijd verhuisfirma´s te selecteren die relatief dicht bij je oude of nieuwe woning gevestigd zijn. Veel regionale bedrijven rekenen geen kosten voor de eerste 20 kilometer. Bij landelijk opererende bedrijven loopt dit op tot wel 50 of 100 kilometer. Verhuisfirma´s rekenen een kilometerprijs tussen de € 0,50 en €1 per kilometer.

Keuze 4: Extra opties

Naast de meest belangrijke keuzes zijn er ook nog een aantal extra opties die je kunt overwegen:

OptiePrijsVoordelen
Handyman service€ 40 per uur- Montage/demontage TV, schilderijen, spiegels e.d.
- Reparatie en schilderwerkzaamheden
Inpakker€ 40 per uur- Inpakken van de gehele inboedel
- Gegarandeerd van goed resultaat
Lift assistentie€ 70 per uur- Voor woningen op een hogere verdieping
- Verplaatsen van banken, koelkasten en bedden
Piano transport€ 200 - € 300- Verhuizing met grote zorg
- Piano is verzekerd tijdens de rit
Parkeervergunning€ 20 - € 30- Prijs verschilt per gemeente
- Laden en lossen gaat sneller aan de deur
Inboedel opslag€ 95 voor een opslagbox van 30m³ - Ruimte als je nog niet kun verhuizen
- Extra ruimte als je ruimte tekort komt

Vind de beste deal

Heb je een duidelijk beeld bij de wensen van jouw verhuizing? Vraag dan via Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang specifieke prijsinformatie die je verder helpt. Binnen 48 uur ontvang je offertes van specialisten bij jou in de buurt. Check vervolgens altijd de volgende punten tijdens het doornemen van de offertes:

  • Werkzaamheden
  • Verzekering
  • Algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf

Door deze offertes met elkaar te vergelijken kun je tot wel 40% besparen op de kosten van je verhuizing. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan en ga voor de beste deal!

Homedeal bespaartips

Afstand doen van overbodige spullen

Voordat je je inboedel laat inventariseren door een verhuisbedrijf, is het verstandig om te kijken welke spullen verhuisd moeten worden en welke overbodig zijn in je nieuwe woning. Door deze spullen te verkopen of weg te geven aan een kringloopwinkel, bespaar je ruimte in een verhuiswagen. Ook het laden en lossen kost op deze manier minder tijd. De verhuiswagen kan efficiënter ingedeeld worden en hierdoor zijn er eventueel minder ritten nodig.

Gedeeltelijk zelf verhuizen

Een andere mogelijkheid om kosten te besparen is het zelf meehelpen met de verhuizing. Vrienden en familie kunnen helpen door je spullen in te pakken, meubels te demonteren en te helpen met tillen van de verhuisdozen. Hierdoor heeft een verhuizer minder tijd nodig om je spullen naar je nieuwe woning te verhuizen. Vraag wel altijd bij het bevestigen van de offerte of de spullen die je zelf ingepakt hebt, verzekerd zijn tijdens de rit.

Doordeweeks verhuizen

De kosten om in het weekend te verhuizen zijn vele malen groter dan een doordeweekse verhuizing. In het weekend betaal je namelijk op zaterdag een toeslag van 25% en op zondag zelfs een toeslag van 75%. Dit betekent dat een verhuizing die doordeweeks gepland is, een besparing tot wel € 1.000 kan oplevere

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden