De beste verhuizing deals
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Verhuis Internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen

Minimale kosten
€ 4.000
Gemiddelde kosten
€ 7.000
Maximale kosten
€ 10.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 5.740 - € 8.260

Verhuis je voor het werk naar Amerika of wil je genieten van de zon door naar Zuid-Frankrijk te verhuizen? Een verhuizing naar een ander land kan door taalbarrières een stressvolle gebeurtenis zijn. Verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in internationaal verhuizen kunnen je zorgen uit handen nemen. Om je een duidelijk beeld te geven van de kosten die komen kijken bij een verhuizing naar een ander land, heeft Homedeal alle mogelijkheden en kosten voor je uitgezocht.

Wat kost internationaal verhuizen?

De kosten voor het verhuizen naar het buitenland lopen erg uiteen. Zo zullen de totale kosten voor een verhuizing naar Nederland logischerwijs lager uitvallen dan een verhuizing naar Australië. Ook het type vervoersmiddel is van invloed op de kosten. Zo wordt voor verhuizingen naar een ander werelddeel vaak gebruikt gemaakt van scheep- en luchtvaart. In de meeste gevallen zal voor scheepsvaart gekozen worden, omdat de kosten voor luchtvervoer hoger zijn. Om toch een goed beeld te krijgen van de kosten hebben we 3 voorbeelden voor je uitgewerkt. Hierbij wordt uitgegaan van een inboedel van 40m³ .

LandVervoersmiddelKosten
Marseille (Frankrijk)Verhuiswagen€ 4.000 - € 5.500
Miami (Amerika)Schip€ 7.500 - € 9.000
Perth (Australië)Schip€ 8.000 - € 10.000
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Marseille: Wil je genieten van de mediterrane zon in Zuid-Frankrijk? Een verhuizing naar Marseille zal met twee verhuizers en een verhuiswagen uitgevoerd worden. Ze zullen je inboedel inladen, transporteren, uitladen en eventueel monteren. De totale kosten komen uit op € 4.000 tot € 5.500.

Miami: Ben je van plan om naar Amerika te verhuizen? Je inboedel gaat in een zeecontainer per schip naar Amerika. Doordat vervoer per schip relatief goedkoop is, komt de prijs niet veel hoger uit dan een verhuizing binnen Europa. De totale kosten voor dit type verhuizing zijn € 7.500 tot € 9.000.

Perth: Bij een verhuizing naar Perth zal een grote afstand overbrugt moeten worden en daarom zal je inboedel in totaal ongeveer 7 weken onderweg zijn. Er zijn mogelijkheden om deze tijd te verkorten, maar reken dan wel op een hogere kostprijs. Je verhuizing zal in totaal rond de € 8.000 à € 10.000 kosten.

Hoe ziet de prijsopbouw van internationaal verhuizen eruit?

kosten internationaal verhuizen

Zoals je in bovenstaande figuur kunt zien, bestaat de prijs voor een internationale verhuizing voor 60% uit de kosten voor het laden en lossen van je inboedel. Het uurloon van een verhuizer verschilt tussen verhuisbedrijven onderling en het loont dus om offertes te vergelijken. Vraag daarom via Homedeal vrijblijvend en gratis offertes aan om voor de beste deal te gaan.

Welke keuzes bepalen de prijs van internationaal verhuizen?

De prijs voor een internationale verhuizing wordt bepaald door vier factoren.

Keuze 1: Omvang van je inboedel

Uiteraard is de omvang van je inboedel van grote invloed op de totale kosten van je verhuizing. Hoe groter je inboedel, hoe meer verhuizers en verhuiswagens of zeecontainers er ingezet moeten worden. Verhuiswagens hebben vaak een inhoud van 50m³, waar een zeecontainer een inhoud tot wel 67m³ heeft. Kom je net over de limiet? Probeer dan zelf een aantal spullen naar de nieuwe locatie mee te nemen. Vooral binnen Europa is dit interessant.

Keuze 2: Vervoer

Ook het type vervoer heeft invloed op de prijs van een internationale verhuizing. Dit is vooral afhankelijk van de afstand tussen je oude en nieuwe woning. Voor verhuizingen binnen Europa wordt in bijna alle gevallen een verhuiswagen gebruikt. Verhuis je naar een ander continent dan wordt er gekozen om je inboedel te vervoeren per schip. Het vervoer met een verhuiswagen is relatief duurder dan een schip, maar de afstanden die een verhuiswagen binnen Europa aflegt zijn vaak korter dan de route die een schip aflegt. Hierdoor komen de prijzen voor een verhuizing naar Perth of Miami maar iets hoger uit dan de prijs voor een verhuizing naar Zuid-Frankrijk.

Keuze 3: Verzekering

Het is raadzaam om voor een internationale verhuizing je verzekering op orde te stellen. Je inboedel is namelijk lang onderweg. Controleer daarom altijd je polisvoorwaarden en check of je inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing. Mocht je geen verzekering hebben dan is deze ook altijd af te sluiten bij het verhuisbedrijf dat je inhuurt. Hierbij wordt vaak een bedrag berekend van 1% à 2% van de totale waarde van de spullen die verhuisd worden.

Keuze 4: Extra opties

Naast de meest belangrijke keuzes zijn er ook nog een aantal extra opties die je kunt overwegen:

OptiePrijsVoordelen
Handyman service€ 40 per uur- Montage/demontage TV, schilderijen, spiegels e.d.
- Reparatie en schilderwerkzaamheden
Inpakker€ 40 per uur- Inpakken van de gehele inboedel
- Gegarandeerd van goed resultaat
Lift assistentie€ 70 per uur- Voor woningen op een hogere verdieping
- Verplaatsen van banken, koelkasten en bedden
Piano transport€ 200 - € 300- Verhuizing met grote zorg
- Piano is verzekerd tijdens de rit
Parkeervergunning€ 20 - € 30- Prijs verschilt per gemeente
- Laden en lossen gaat sneller aan de deur
Inboedel opslag€ 95 voor een opslagbox van 30m³ - Ruimte als je nog niet kun verhuizen
- Extra ruimte als je ruimte tekort komt

Vind de beste deal

Wil je meer specifieke prijsinformatie ontvangen over internationaal verhuizen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Op deze manier weet je precies met welke kosten je rekening moet houden. Binnen 48 uur ontvang je waardevolle offertes die je met elkaar kunt vergelijken. Hierdoor kun je tot wel 40% besparen op de kosten van een internationale verhuizing. Vraag daarom direct offertes aan via de onderstaande knop en ga voor de beste deal.

Homedeal bespaartips

Groupage

Het is mogelijk om de kosten voor het verhuizen van je inboedel te delen met andere verladers. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je inboedel maar de helft van een zeecontainer vult. De andere helft kan dan opgevuld worden met andere goederen zodat je samen met de eigenaar de kosten deelt. Hierdoor kan een container optimaal beladen worden en hoef je alleen de m³ te betalen die je eigen spullen innemen.

Verhuiskostenvergoeding

Verhuis je naar een ander land vanwege een nieuwe baan of overplaatsing? Dan kun je bij je werkgever nagaan of het bedrijf je verhuiskosten wilt vergoeden. Dit is niet verplicht, maar een werkgever kan je maximaal € 7.750 onbelaste verhuisvergoeding geven. Je moet hiervoor wel aan de volgende eisen voldoen:

- De huidige afstand tussen je woning en het werk is groter dan 25 kilometer.
- De nieuwe afstand is minstens 60% korter dan voorheen.
- Je verhuizing vindt plaats binnen twee jaar na aanvaarding van je nieuwe functie.

Overbodige spullen

Omdat je inboedel een lange reis maakt, zijn de kosten per m³ groter dan bij een binnenlandse verhuizing. Elke kleine besparing in m³, is dus een grote besparing op de totale kosten. Kijk dus altijd goed naar welke spullen essentieel zijn en laat overbodige spullen achter. Deze spullen kunnen eventueel door verhuisbedrijven ontruimd en aan kringloopwinkels gedoneerd worden.

Gedeeltelijk zelf verhuizen

Door zelf aan de slag te gaan kun je ook besparen op de kosten voor een internationale verhuizing. Denk hierbij aan het de- en monteren van grote spullen en het verplaatsen van inboedel naar de begane grond. Hierdoor zijn verhuizers minder tijd kwijt en bespaar je op de kosten. Natuurlijk bezoek je ook regelmatig je nieuwe woning alvorens je er in gaat wonen. Vergeet dan niet alvast zaken mee te nemen. Zeker binnen Europa kan het interessant zijn om hiervoor een grotere auto mee te nemen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden