De beste verhuizing deals
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Verhuis Goedkoop verhuizen

Goedkoop verhuizen

Staat er een verhuizing op de planning en wil je dit zo goedkoop mogelijk laten doen door een ervaren verhuizer? Goedkoop verhuizen is zeker mogelijk, ook wanneer je dit laat doen door een verhuisbedrijf. Lees hier hoe je dit het beste aanpakt.

Kosten voor een verhuizing

Wanneer je goedkoop wilt verhuizen is het belangrijk om eerst een blik op de gemiddelde kosten van verhuizen te werpen.

DienstGemiddelde kosten, inclusief btw en in- en uitpakken
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer/bestuurder€ 65 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer/bestuurder€ 75 per uur
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Voor een appartement is een verhuiswagen met een inhoud van 20 m3 vaak voldoende. Voor gezinswoningen en vrijstaande huizen kies je voor een verhuiswagen met een inhoud van 50 m3. Een kleine verhuiswagen is uiteraard goedkoper, maar als deze meerdere malen heen en weer moet rijden ben je met een grotere verhuiswagen goedkoper uit. Voor uitgebreide prijsinformatie over verhuizen bekijk je de prijsgids: Verhuizen.

Ontvang verhuisvergoeding

Wanneer je goedkoop wilt verhuizen check je of je in aanmerking komt voor de verhuiskostenvergoeding. Situaties waarin je aanspraak kan maken op deze vergoeding zijn:

Bij sloop of renovatie
Moet je verhuizen omdat je huurovereenkomst wordt opgezegd vanwege sloop of renovatie? Je hebt dan recht op een verhuiskostenvergoeding van je huurbaas. Normaliter heb je recht op een vergoeding van € 5.520.

Verhuizen voor een nieuwe baan of overplaatsing
Moet je verhuizen vanwege een nieuwe baan of overplaatsing? Dan kun je in aanmerking komen voor een verhuisvergoeding van je werkgever. Als je goedkoop wilt verhuizen ga je na of je werk hier een regeling voor heeft, je werkgever is dit niet verplicht. Een verhuisvergoeding van je werkgever loopt op tot een maximum van € 7.750.

Overige situaties:

  • Wanneer je gedwongen moet verhuizen van de gemeente, neem hiervoor contact op met je gemeente.
  • Wanneer je vanwege een handicap moet verhuizen, je ontvangt een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) vaak via je gemeente.
  • Wanneer je in de bijstand zit, hiervoor kun je terecht bij je gemeente of je uitkeringsinstantie.

goedkoop verhuizen

Tips om goedkoop te verhuizen

Om goedkoop te verhuizen hebben wij 4 bruikbare tips voor je op een rij gezet.

1. Help mee
Wanneer je goedkoop wilt verhuizen help je een handje mee. Regel zelf de verhuisdozen en pak alles zelf in en uit. Vraag aan familie en vrienden of ze je willen helpen. Het is zelfs mogelijk om alleen een verhuiswagen te huren, zonder verhuizer. Je bespaart hiermee al snel € 30 per uur.

2. Neem extra verhuizers in dienst
Wil of kan je niet zelf meehelpen met de verhuizing? Dan loont het vaak om juist een extra verhuizer in dienst te nemen. Je verwacht het misschien niet, maar in veel gevallen valt de verhuizing goedkoper uit omdat alles veel sneller verloopt.

3. Verhuis doordeweeks
Veel verhuisbedrijven rekenen weekendtoeslagen die oplopen tot wel 75%. Goedkoop verhuizen doe je daarom op een doordeweekse dag.

4. Neem afscheid van oude spullen
Hoe meer spullen je moet verhuizen, hoe hoger de verhuiskosten. De sleutel tot een succesvolle goedkope verhuizing is afscheid nemen van oude spullen die je toch al niet meer gebruikt. Begin op zolder met het uitzoeken van wat je echt nodig hebt en wat weg kan. Zo verhuis je goedkoop en heb je minder rommel in je nieuwe woning. Twee vliegen in één klap!

5. Vergelijk offertes
Er zijn bij jou in de buurt veel verhuisbedrijven en de concurrentie is groot, maak hier gebruik van als je goedkoop wilt verhuizen. Vergelijk offertes van meerdere verhuisbedrijven om het verschil in prijzen eenvoudig op te sporen. Wist je dat je door offertes te vergelijken je tot wel 40% kan besparen?

Voordelen van een verhuizer

De meeste mensen denken dat een verhuizer inschakelen altijd duurder is dan alles zelf doen. In de praktijk valt dit vaak mee. Een verhuizer werkt efficiënt en snel. Zelf met een kleine auto heen en weer rijden kan zeker bij grote afstanden aardig hoge kosten opleveren. Naast snelheid en efficiëntie biedt een verhuizer je nog meer voordelen:

  • Meer tijd over voor andere dingen: zoals op de kinderen passen bijvoorbeeld.
  • Veel minder stress: een verhuizing kan behoorlijk stressvol zijn. De verhuizers nemen je het werk uit handen en zorgen dat alles op tijd en goed overkomt naar je nieuwe woning.
  • Kleinere kans op beschadigingen: Ga je zelf sjouwen met je kostbare spullen en deze in een busje inladen? De kans op beschadigingen is groot en dan zijn de kosten voor jou.
  • Verhuisverzekering: Heb je een verhuizer ingeschakeld en is er schade aan je spullen, dan is een verhuisbedrijf in de meeste gevallen tot € 100.000 verzekerd. Sommige goedkope verhuisbedrijven bieden deze service niet aan, check dit daarom altijd goed van tevoren.

Vind gemakkelijk en snel de goedkoopste verhuizer

De beste manier om goedkoop te verhuizen is het vergelijken van offertes. Vraag daarom bij ons tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van betrouwbare verhuizers in jouw omgeving. Dit kost je 2 minuten van je tijd, waarna je binnen 48 uur waardevolle prijsinformatie in huis hebt. Bespaar tot wel 40% op je verhuizing waardoor je eenvoudig de verhuizer met de beste prijs-kwaliteitverhouding vindt.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden