De beste verhuizing deals
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Verhuis

Verhuis

Wist je dat verhuizen in de top 3 van grootste stressfactoren staat?  Verhuis jij binnenkort? Gelukkig zijn er verhuizers die je een hoop zorgen uit handen nemen en je spullen veilig van A naar B brengen. Ben je benieuwd hoeveel het inhuren van een verhuisbedrijf kost of wil je eerst wat meer praktische tips weten? Je vindt alle antwoorden op je vragen in dit artikel.

Wat kost verhuizen?

De kosten van je verhuizing lopen erg uiteen. De prijs hangt af van de grootte van je inboedel, het aantal verhuizers dat je wilt inhuren en de afstand die deze verhuizers moeten overbruggen. Bekijk onderstaand prijzenoverzicht.

Verhuis optieAantal verhuizersVerhuisservicesTotale kosten bij een verhuiswagen van 50m3
Zo goedkoop mogelijk1 verhuizer€ 400 - € 600
Extra hulp2 verhuizers-Inpakker€ 800 - € 1.000
Groot huis4 verhuizers-Inpakker
-Handyman
€ 1.400 - € 1.700

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de kosten voor jouw situatie.

Verhuizen

De opbouw van gemiddelde verhuiskosten

Verhuiskosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van je woning, het aantal verhuizers en of je een verhuiswagen inhuurt.

Verhuiswagen kosten

De gemiddelde kosten per uur verschillen per grootte van de verhuiswagen. De grootte van de verhuiswagen is op zijn beurt weer afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je wilt verhuizen. Verhuis je vanuit een twee- of driekamerappartement? Dan verhuis je je spullen met een verhuiswagen van 20m3. De gemiddelde kosten per uur vind je hieronder:

WoningDienstGemiddelde kosten, inclusief btw en in- en uitpakken
Twee- of driekamerappartementVerhuiswagen 20m3 + 1 verhuizer€ 65 per uur
Vrijstaande woningVerhuiswagen 50m3 + 1 verhuizer€ 75 per uur

De verhuis prijzen starten vanaf € 400 en kunnen oplopen tot wel € 1.700 wanneer je in het bezit bent van een uitgebreide inboedel. Het aantal verhuizers en de af te leggen verhuisafstand hebben ook direct invloed op de kosten. Vandaar dat we hier nog even verder op inzoomen.

Het aantal verhuizers

Het aantal verhuizers heeft invloed op de totaalprijs. Maar wat gebeurt er met de kosten wanneer je extra verhuizers inhuurt? Uiteindelijk werpt dit zijn financiële vruchten af. Een extra verhuizer kost meestal ongeveer € 30 per uur. Hierdoor verloopt het proces een stuk vlotter, waardoor je uiteindelijk voordeliger uit bent.

Het aantal kilometers

Verhuisbedrijven rekenen een kilometerprijs tussen de € 0,50 en € 1 per kilometer. Vaak start de teller pas bij 20 kilometer. We raden je daarom aan om een verhuisbedrijf bij je in de buurt te zoeken.

Extra opties voor je verhuizing

Met deze extra opties heb je meer gemak tijdens het verhuizen van jouw waardevolle spullen:

OptiePrijsExtra informatie
Parkeervergunning€ 20 - € 30Deze prijs verschilt per gemeente (vraag deze vergunning op tijd aan). Dankzij de vergunning gaat het laden en lossen sneller
Inboedelopslag€ 95 bij een opslagbox van 30m³Sla hier je spullen tijdelijk op als je nog niet direct kunt verhuizen. Als je ruimte tekortkomt, gebruik je deze extra opslag
Pianotransport€ 200 - € 300Je piano is verzekerd tijdens de rit
Handyman€ 40 per uurEen handyman is gespecialiseerd in reparatie- en installatiewerkzaamheden rondom je woning. De handyman:
monteert/demonteert de tv, hangt accessoires en verzorgt schilderwerkzaamheden
Inpakker€ 40 per uurVerzorgt het inpakken van de gehele inboedel
Liftassistentie€ 70 per uurNeemt het verplaatsen van zware meubels, zoals banken, koelkasten en bedden naar hoger gelegen of moeilijk bereikbare verdiepingen op zich

Verhuis ik zelf of besteed ik het uit aan de erkende verhuizer?

Je kunt natuurlijk de verhuizing zelf doen, maar een verhuizer neemt je veel werk en zorgen uit handen. Hieronder sommen we de voordelen van het inhuren van een specialist voor je op:

 • Profiteer van professionaliteit en ervaring. Verhuizers gaan secuur te werk en geven jouw spullen de speciale aandacht die deze verdienen. Zo hoef jij niet te stressen en kun je ervan uitgaan dat jouw verhuizing soepel verloopt.
 • Je bent verzekerd. De kans dat er iets stuk gaat is al kleiner wanneer je verhuizers inschakelt. Vertrouw je het toch niet helemaal, dan maak je een afspraak over de verzekering van je waardevolle spullen.
 • Het vervoer wordt veilig en efficiënt verzorgd. Een verhuisbedrijf beschikt over een uitgebreid arsenaal aan verhuiswagens, waardoor er altijd een geschikt voertuig paraat staat.
 • Geen zorgen. Een verhuizing kan bijzonder veel stress veroorzaken. Sterker nog, het is voor veel mensen één van de meest stressvolle momenten uit hun leven. Ga met een betrouwbaar verhuisbedrijf in zee, dan hoef je je niet onnodig druk te maken. Bovendien hou je tijd over om je met andere zaken omtrent je nieuwe huis bezig te houden.

Checklist voor het vinden van een verhuisbedrijf

Regel je verhuizing met onderstaande checklist en ontdek dat dit je een hoop kopzorgen bespaart.

Stap 1. Tref voorbereidend werk

-Bepaal je budget. Doe inspiratie op qua verhuiskosten.

-Vraag of jouw verzekeringsmaatschappij eventuele kosten door schade dekt.

Stap 2. Maak een tijdsplanning

Maak een een tijdsplanning om stress te voorkomen, zo vorm je een duidelijk beeld voor jezelf en het verhuisbedrijf.

Stap 3. Verdiep je in keurmerken

Een verhuisbedrijf dat beschikt over keurmerken beschikt over een kwalitatief sterke service. De relevante verhuis keurmerken worden later in dit artikel uitgebreid behandeld.

Stap 4. Vraag offertes aan

Elk verhuisbedrijf zegt over zichzelf dat de prijs die zij hanteren en de kwaliteit die zij leveren uitstekend zijn, in de werkelijk lopen prijs en kwaliteit echter ver uiteen. Ga op zoek naar het beste verhuisbedrijf door verhuisoffertes aan te vragen van verhuisbedrijven bij jou in de buurt.

Stap 5. Vergelijk je offertes

Je hebt je budget al ingeschat en kunt nu gaan vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan het gemiddelde uurtarief per verhuisbedrijf.

Stap 6. Maak afspraken en zet deze zwart op wit

Zet de gemaakte afspraken op papier, zo voorkom je eventuele verrassingen tijdens of na het verhuizen. Denk hierbij aan zaken als:

 • De begindatum en zo mogelijk de einddatum van de verhuizing.
 • Het uurtarief of bewaarloon van de verhuizer(s).
 • De hoogte van de in- en uitslagkosten. Dit zijn de kosten die verbonden zijn aan het in ontvangst nemen en weer teruggeven van je verhuisgoederen.
 • De betalingswijze en de betaaltermijnen.
 • De werkzaamheden die de verhuizer uitvoert. Hoe zorgzaam gaat de verhuizer om met jouw spullen?
 • De verzekering.
 • De algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf.

Stap 7. Geef je verhuizer de ruimte en het vertrouwen

Geef je verhuisbedrijf de ruimte om je verhuizing zo soepel mogelijk te verzorgen. Ga alvast op zoek naar sfeervolle accessoires voor je nieuwe woning of klus er alvast op los.

Stap 8. Verhuis je spullen en geniet van het eindresultaat van je heerlijk verlopen verhuizing

Geniet van je soepel verlopen verhuizing.

Verhuizen

De werkzaamheden van je verhuisbedrijf

De werkzaamheden van een verhuisbedrijf zien er over het algemeen als volgt uit:

 • Een kennismakingsafspraak. Je verhuisbedrijf komt langs om op te nemen wat er verhuisd moet worden en of deze spullen moeten worden ingepakt. Dit is vaak kosteloos.
 • Het inpakken van jouw te verhuizen spullen. Sommigen met extra zorg met doeken of lakens om schade te voorkomen. Tip: Je kan hier ook kiezen om het zelf in te pakken. Dit bespaart tijd en daardoor verhuisbedrijf kosten.
 • Het inladen van jouw spullen in de vrachtwagen. Dit is een secuur werkje, het laatste dat je wilt is schade dat ontstaat tijdens het rijden. Soms wordt bij bovenstaande stappen gebruik gemaakt van hulpmiddelen. Bijvoorbeeld piano transport of lift assistentie.
 • Het voorzichtig verplaatsen van je inboedel van woning A naar woning B.
 • Het afleveren van jouw spullen op de afgesproken locatie(s).

Verdiep je in de keurmerken

Keurmerken geven je houvast op het gebied van kwaliteit bij het in zee gaan met een verhuisbedrijf.

Erkende verhuizers keurmerk

Je kan ervoor kiezen om een beroep te doen op verhuisfirma’s die zijn aangesloten bij de branche Erkende Verhuizers. Verhuis je spullen daarom altijd met behulp van Erkende Verhuizers. De voordelen van deze erkende verhuizers vind je hieronder:

 • Goed opgeleid en ervaren personeel voeren het verhuizen professioneel uit. Bovendien heb je hierdoor een hoop minder stress, omdat je weet dat je verhuizing soepel verloopt.
 • Bedrijven met dit keurmerk beschikken over een passende verzekering, inclusief garantie
 • De algemene voorwaarden zijn samen met de consumentenbond opgesteld. Deze geven je een helder inzicht in de rechten en plichten van een erkende verhuizer.

Verhuistips

 • Geef je adreswijziging op tijd door. Wettelijk ben je verplicht binnen de termijn van 5 dagen je verhuizing door te geven aan de gemeente.
 • Begin zodra je verhuisdozen er zijn. Begin met inpakken zodra je verhuisdozen ter beschikking hebt. Of huur een inpakker in.
 • Vraag mensen in je directe leefomgeving om stevige verhuisdozen. Plastic dozen zijn ook erg stevig.
 • Pak georganiseerd in. Pak elke kamer afzonderlijk in, met aparte dozen. Schrijf op de dozen wat erin zit. Na de verhuizing scheelt dit een hoop tijd.
 • Ga met je verhuisbedrijf om tafel om de verhuizing te bespreken. Maak afspraken met verhuizers en zet deze op papier. Zo voorkom je eventuele misverstanden tijdens het verhuisproces. Denk bijvoorbeeld aan betaaltermijnen, opslag en meer.
 • Vraag extra vrije dagen aan. De verhuizing zelf neemt vaak een hele dag in beslag. Daarnaast heb je ook voor en na de verhuisdag tijd nodig om spullen in en uit te pakken. Vraag daarom een paar extra vrij dagen aan, dit is geen overbodige luxe

Controleer of jij recht hebt op de verhuiskostenvergoeding

Ben jij benieuwd of je in aanmerking komt voor de verhuiskostenvergoeding? Hier heb je bijvoorbeeld recht op als je moet verhuizen omdat je woning wordt gesloopt of gerenoveerd. Door gebruik te maken van een verhuiskostenvergoeding verhuis je je spullen een stuk voordeliger. Deze vergoeding komt neer op ongeveer € 5.500. Ook als je vanwege een nieuwe baan of overplaatsing verhuist, heb je recht op vergoeding. Deze vergoeding kan oplopen tot € 7.750. Voor meer informatie over de vergoeding, kijk je op de website van je gemeente.

Zo verhuis je voordelig: de bespaartips

De één wilt goedkoop verhuizen en hecht veel waarde aan een lage prijs. De ander houdt van excellente service. Wij geven je hieronder de tips om hierin de balans te vinden.

1. Help een handje mee: Verzorg van te voren de nodige voorbereiding. Hierdoor bespaar je een hoop tijd en daardoor geld. Regel bijvoorbeeld zelf de verhuisdozen en pak deze zelf in. Schakel hulptroepen in de vorm van familie en vrienden in. Je kunt er zelfs voor kiezen om alleen een verhuiswagen huren en de verhuizing verder zelf te regelen
2. Verhuis doordeweeks: Ontloop weekendtoeslagen door doordeweeks te verhuizen. Verhuizers hebben in het weekend vaak een drukker schema waardoor een verhuizing op zaterdag bijvoorbeeld vaak al 50% duurder is. Verhuis je op zondag? Dan betaal je in veel gevallen soms tot wel 75% meer.
3. Neem geen overbodige spullen mee: De sleutel tot een voordelige verhuizing is alleen verhuizen wat nodig is. Bovendien heb je minder rommel in je nieuwe woning. Opgeruimd staat netjes. Zoek een geschikt moment uit om de boel even flink uit te kammen zodat je duidelijk weet wat je gaat verhuizen.

Hoe voordelig verhuis jij?

Ben je benieuwd naar de kosten van jouw verhuizing door een vakkundig verhuisbedrijf? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang specifieke prijsinformatie over jouw verhuizing. Dit kost slechts 2 minuten van je tijd en binnen 48 uur ontvang je waardevolle prijsinformatie om te vergelijken. Door het vergelijken van offertes kom je niet voor verrassingen te staan en kun je tot wel 30% besparen op de kosten van een verhuisbedrijf.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden